6 причини защо изневеряваме. Говорят психолозите

Вижте резултати от научни изследвания за изневярата
31 мар 2018 23:00, Михаела Лазарова
70
6 причини защо изневеряваме. Говорят психолозите
Снимка: pixabay

Когато чуем за изневяра или преживеем такава, винаги си задаваме въпроса: Кой е виновен за случващото се?.

Какво ни кара да мамим партньорите си? Вижте гледните точки на някои психолози, както и резултати от научни изследвания за изневярата.

Липса на емоционална близост

Невъзможността да се водят открити разговори с партньора и липсата на подкрепа кара и двата пола да изневеряват.

Има стереотип, че основният мотив за един мъж е сексът. Но в книгата си "Истината за изневярата" семейният терапевт Гари Нюман пише, че 47% от неговите клиенти, които са изневерили, говорят за липсата на емоционална близост.

Положението става по-трудно, защото мъжете не обичат да показват чувствата си, а жените могат да пропуснат факта, че любимият им се нуждае от подкрепа.

Минали изневери, влияние от приятели

Ако човек е изневерявал на половинката си в предишни връзки, съществува огромна вероятност да действа по същия начин с нов партньор. Интересно е, че хората наоколо влияят върху тенденцията към изневяра.

В едно анонимно гласуване повече от 75% от мъжете, които мамят партньорките си, споделят, че приятелите им също изневеряват на любимите си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди жените си гледаха децата без Интернет.Мъжа, докато е на работа. Сега по цял ден са в интернет от безделие и мъжа, като се прибере нито е перфектно подреден дома. Нито е сложена масата. Най-нагло продължава да си говори по Интернет в безсмислени и простовати постове. Нулево уважение, но парадира да бъде уважавана. Нагли станаха жените, а мъжете вдигнаха ръце от тях! Сега оценявате ли и другата крайност жени? Работещите, а сега кажете пак че са еманципатки! Поне имате жена с полезна мисъл.
24
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато я издържаш 12часа на работа бачкаш. А тя "уж" върти къщата, защото не си се прибрал случайно през деня да видиш, каква е *** и как си прекарва деня. Докато ти я храниш и обличаш. Да не е малко дете да я издържаш? . Тя родители няма ли си? Те да я издържат. яде и пие парите ти да ги дава за парцали. Жената трябва да цени парата за да разсъждава рационално. Не как да спестява, чрез лишения, а как да изкара повече.Докато това не и стане водещо верою имаш проблем. И ще мисли за секс с друг
23
5
 
14
 
! Отговори
Батьо преди 6 години
Няма жена, в чиято глава да не се върти секс. Колкото са по-без работа, толкова повече за такива неща мислят. Не оставяйте жените си без работа, защото ще имате проблеми. Нито свободна минута!"Аз обичам съпруга си." Тези най-много си веят фустите. Народът го е казал - най-страшно е зъб да те боли и жена да я сърби.Извод: две неща са важни:1. Евете жената редовно, нищо че се прави, че уж не е важно за нея. Лъже.2. Винаги да има някаква работа. Никакво безделие, че ще ви пламне главата!
22
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основно се изневерява ако няма истинска любов. Ако си с правилния човек, нямаш очи за друг и това е последното за което мислиш, мисълта за секс с друг става отвратителна. И така вече 25 години, минахме през всичко заедно и все още си държим ръцете по улицата и се смеем на глупости. Поставихме си правило в началото - никога да не се обиждаме и да викаме, защото и двамата виждахме колко грозно се държат познатите ни един с друг и мисля, че това помогна много
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друго си е да правиш любов и да влагаш чувства. Да обичаш партньорката си и ако и тя те обича това вече е истинското.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква любов ти е минала.?! Просто секс. Нищо не влагаш.
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14Те ако не се обичат, едва ли ще си въртят подобни номера.
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъжа сам провокира в жената да стане елен хлопатар. Започва да и се хвали колко е предпочитан от женското съсловие в работата. Като не си дава сметка, че я наранява и че и тя е способна да "обърне страницата".
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти имаш нещо против децата!? Ти нямаш никакви шансове с такава жена. Разбирай се с децата и бъди им приятел и жената е твоя.
16
9
 
12
 
! Отговори
Do 3 преди 6 години
Факт. Казвам го като жена, на която й беше писнало да слуша от съпругът й, че има доста колежки, които са му навити. Той така й не разбра, че и аз имам колеги, особено един, макар и за единия път. Съгласна съм, че еднократните забежки не са вредни, а полезни за основната връзка, стига половинката да не разбере.
15
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги търсят, никога не е достатъчно добър. Една жена като знам че е била със 100 човека преди мен го смятам за вечна предварителна изневярва. Как да ръгнеш чушката в тая манджа. Още повече като станат на 35 гледат да се закачат с децата си на някой *** осигурител или с цел да родят така както са навяртяли безсрамно километража и са обрали всички възможни бакретии по пътя.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обичат се, но той като изневери започва цикъла. И тя го завършва. Не че са си омръзнали, но са големи "въртележка" и достойни за Оскар по коварни номера. Докато си въртят номера за да се сближат, всъщност не осъзнават, колко се отдалечават един от друг и пропускат хубавите моменти.
13
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изневеряват защото никога не са се обичали със сърце и душа а с половите си органи.И през оная работа като ти мине нещо включително и любовта -бързо омръзва.
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Емоционалната изневяра е най-вглъбяваща в партньора. Ставаш емоционално обвързан с партньорката. Започва да ти липсва има емоция. Тя е тази изневяра, която кара хората да се разделят с другата жена. Когато изневеряваш и невлагаш чувства не те интересува много. Дори и да ти изневеряват няма да го понесеш трудно. И ще си запазиш и двете връзки.
11
12
 
5
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 6 години
Аз пък не мисля, че физическата изневяра трябва да се приема толкова болезнено. Много по- страшна е духовната изневяра. Ако не задълбочиш връзката си със субекта на изневярата я считам дори за сплотяваща.
10
4
 
0
 
! Отговори
Patient преди 6 години
Da i kupi Apirin primerno @ 7 . Tova e moeto mnenie kato Single, za zadomenite ne znam. Trapkata, gI kara, kazvat pove4eto, ili oko za oko, zab4e za zab4e.
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само Ц.Ц. не изневерява на Б.Б.защото е верен на партията, която го храниистинският геерберас никога не изневерява
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3Просто е прикрита. Изневерява му защото тя знае, че той и изневерява, но не вдига люти скандали.Тихото отмъщение е много по коварно от за грандиозния скандал или сцената на ревност.
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не я боли глава. Няма желание към него. Има си друг много е ясно.
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо флиртува, като знае че ще оскверни нейните чувства?! Защо изневерява, като знае че тя по нататък и тя ще мачка чаршафите с някой мъж. И в природата има баланс. И при птиците и животните. Отхвърли ли мъжкия женската, тя отива при друг. Отхвърли ли мъжкия гълъб женската тя отива при друг мъжки. При хората е същото. Котето ако го отблъсне мъжкия котарак отива да мърка на друг котарак. Така са и жените отблъснеш ли изневериш ли и отива при друг. Природа!