6 причини защо изневеряваме. Говорят психолозите

Вижте резултати от научни изследвания за изневярата
31 мар 2018 23:00, Михаела Лазарова
70
6 причини защо изневеряваме. Говорят психолозите
Снимка: pixabay

Когато чуем за изневяра или преживеем такава, винаги си задаваме въпроса: Кой е виновен за случващото се?.

Какво ни кара да мамим партньорите си? Вижте гледните точки на някои психолози, както и резултати от научни изследвания за изневярата.

Липса на емоционална близост

Невъзможността да се водят открити разговори с партньора и липсата на подкрепа кара и двата пола да изневеряват.

Има стереотип, че основният мотив за един мъж е сексът. Но в книгата си "Истината за изневярата" семейният терапевт Гари Нюман пише, че 47% от неговите клиенти, които са изневерили, говорят за липсата на емоционална близост.

Положението става по-трудно, защото мъжете не обичат да показват чувствата си, а жените могат да пропуснат факта, че любимият им се нуждае от подкрепа.

Минали изневери, влияние от приятели

Ако човек е изневерявал на половинката си в предишни връзки, съществува огромна вероятност да действа по същия начин с нов партньор. Интересно е, че хората наоколо влияят върху тенденцията към изневяра.

В едно анонимно гласуване повече от 75% от мъжете, които мамят партньорките си, споделят, че приятелите им също изневеряват на любимите си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако нея постоянно я боли глава вечер или рано сутрин, какво остава на съпруга и?
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умният човек, ако има стабилно семейство или сериозна връзка, дори да изпита непреодолимо влечение към чуждо, ще изневери така, че да не се разбере. Ще си начеше крастата, но ще си запази сериозните отношения, защото такива не се изграждат лесно, нито е лесно да срещнеш човек, който да ти подхожда.Глупавите и разглезените парадират с еднократните си приключения и дори само с факта, че са флиртували с някой (някоя). Счита, че така се доказва. Не му пука, че наранява половинката си.
3
3
 
21
 
! Отговори
Женски особености преди 6 години
Жени,които не кръшкат,са склонни на еднократно прелюбодеяние, за да отмъстят на съпруга или приятеля си за негова действителна или въображаема изневяра.Интересното в случая е това, че женичките се стараят онзи, на когото "отмъщават", да не разбере какво са направили. С други думи, "отмъщението" е само за нейно лично, емоционално удовлетворение. При това, правят го дори когато не са сигурни, че той наистина е изневерил, но са останали много обидени от негов флирт с друга жена пред общи познати.
2
14
 
8
 
! Отговори
Анастасия преди 6 години
Не е лошо да изневеряваш за разнообразие и да излизаш и с други хора но после си се прибираш при половинката си след срещата. Аз също съм изневерявала на мъжа си и много ме посини от бой като разбра за изневярата
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали по нататък и тя ще му изневери.