Авокадо, масло... 8 храни, които може да замразите

Без техните вкусови качества да бъдат нарушени
Обновена: 31 мар 2018 21:35 | 31 мар 2018 20:18, Михаела Лазарова
1
Авокадо, масло... 8 храни, които може да замразите
Снимка: pixabay

Свикнали сме да замразяваме определени храни, за които знаем, че трайността им е кратка и ако не бъдат добре замразени до следващото ползване, ще се развалят. Сред тези храни са месото, рибата, бутертестото. Но има и някои неподозирани храни, които спокойно могат да бъдат замразени без техните вкусови качества и хранителна стойност да бъдат нарушени. Кои са те?

Белтъци

Странно, но е вярно – белтъците могат да издържат до 12 месеца в дълбоко замразено състояние и това няма да се отрази негативно на техните качества. Най-добре е да ги размразите напълно преди да пристъпите към употреба.

Масло

Ако смятате, че няма да успеете да използвате цялото количество масло преди изтичането на срока му за годност, замразете го. То също е сред продуктите, които неочаквано могат да се замразяват.

Хляб

Въглехидратите обичат студа. Тяхната структура не се нарушава, ако хлябът бъде замразен. Така се удължава трайността му и то многократно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари