5 признака, че имате крещяща нужда от отпуск

Вбесявате се лесно за дреболии
3
5 признака, че имате крещяща нужда от отпуск
Снимка: pixabay

Зимата винаги ни се струва безкрайна. Студът и тъмнината през деня ни изморяват и сякаш изпиват силите ни. Липсата на пресни сезонни плодове и зеленчуци намалява общия прием на натурални витамини и минерали. Освен това през зимата нивата на витамин D редуцират, което допълнително сякаш изпива енергията и силите ни.

С идването на пролетта пък ни наляга сезонната умора. Организмът се нуждае от период на адаптация към промените в атмосферните условия. Именно тогава хората най-често се чувстват тотално изцедени и неспособни да вършат ежедневните си задължения.

Кои са признаците, че имате крещяща нужда от отпуск?

Позитивната ви нагласа към работата се е изпарила

Вероятно хората, които се събуждат сутрин и се чувстват 100% щастливи и мотивирани да отидат на работа, са доста малко. И все пак, това не означава, че всички мразят работата си.

Ако и с вас някак нещата напоследък са се променили, изпитвате по-скоро досада, че ще ходите на работа, отколкото позитивна нагласа, вземете си почивка известно време. Откъснете се от офиса, починете си и се занимайте с нещо приятно. Отидете на почивка или си откраднете време с любимите хора.

Сънят ви страда

Един от най-важните признаци на преумората са нарушенията в съня. Не мислете, че ако сте преуморени ще се наспите така лесно. Свръхпретовареността на мозъка всъщност му пречи да си почине през нощта. Заспивате трудно, будите се, сънят е неспокоен, не спите дълбоко. Стресът и умората пречат на здравословната почивка през нощта.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
12345 преди 1 година
Естествено, когато трябва да замествам едновременно двамата смешковци, които не могат да си пуснат компютрите без чужда помощ...! Пък били учили една колежка да работи на компютър... смях! :)
2
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Защо винаги слагате служители от офиси като стане дума за работа Тия в офисите са най големите търтей и по цял ден си бъркат по дупките Сложете един път някой който е на норма и става в 4 часа посред нощ за 60 лева заплата Едва ли знаете какво е 8 часа да гониш норма и да нямаш време да отидеш до тоалетна На края на работния ден горната част на тялото ти натежава като все едно носиш два чувала с баршно ръцете ти се смъкват до коленете нямаш сили да си кажеш името не друго
1
0
 
2
 
! Отговори
Рекламодател преди 1 година
1 новина, 2 импресии в два различни сайта! Гениално!

Всички рецепти за козунак на едно място
Всички рецепти за козунак на едно място

Всички рецепти за козунак на едно място

Как да сварим яйцата за Великден?
Как да сварим яйцата за Великден?

Как да сварим яйцата за Великден?