5 признака, че имате крещяща нужда от отпуск

Вбесявате се лесно за дреболии
3
5 признака, че имате крещяща нужда от отпуск
Снимка: pixabay

Зимата винаги ни се струва безкрайна. Студът и тъмнината през деня ни изморяват и сякаш изпиват силите ни. Липсата на пресни сезонни плодове и зеленчуци намалява общия прием на натурални витамини и минерали. Освен това през зимата нивата на витамин D редуцират, което допълнително сякаш изпива енергията и силите ни.

С идването на пролетта пък ни наляга сезонната умора. Организмът се нуждае от период на адаптация към промените в атмосферните условия. Именно тогава хората най-често се чувстват тотално изцедени и неспособни да вършат ежедневните си задължения.

Кои са признаците, че имате крещяща нужда от отпуск?

Позитивната ви нагласа към работата се е изпарила

Вероятно хората, които се събуждат сутрин и се чувстват 100% щастливи и мотивирани да отидат на работа, са доста малко. И все пак, това не означава, че всички мразят работата си.

Ако и с вас някак нещата напоследък са се променили, изпитвате по-скоро досада, че ще ходите на работа, отколкото позитивна нагласа, вземете си почивка известно време. Откъснете се от офиса, починете си и се занимайте с нещо приятно. Отидете на почивка или си откраднете време с любимите хора.

Сънят ви страда

Един от най-важните признаци на преумората са нарушенията в съня. Не мислете, че ако сте преуморени ще се наспите така лесно. Свръхпретовареността на мозъка всъщност му пречи да си почине през нощта. Заспивате трудно, будите се, сънят е неспокоен, не спите дълбоко. Стресът и умората пречат на здравословната почивка през нощта.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
12345 преди 6 години
Естествено, когато трябва да замествам едновременно двамата смешковци, които не могат да си пуснат компютрите без чужда помощ...! Пък били учили една колежка да работи на компютър... смях! :)
2
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Защо винаги слагате служители от офиси като стане дума за работа Тия в офисите са най големите търтей и по цял ден си бъркат по дупките Сложете един път някой който е на норма и става в 4 часа посред нощ за 60 лева заплата Едва ли знаете какво е 8 часа да гониш норма и да нямаш време да отидеш до тоалетна На края на работния ден горната част на тялото ти натежава като все едно носиш два чувала с баршно ръцете ти се смъкват до коленете нямаш сили да си кажеш името не друго
1
0
 
2
 
! Отговори
Рекламодател преди 6 години
1 новина, 2 импресии в два различни сайта! Гениално!