Как да се справите със злобните колеги?

Стойте настрани от офис клюките
6
Как да се справите със злобните колеги?
Снимка: pixabay

Освен ако не сте от щастливците, които се разбират с абсолютно всички в офиса, (включително и с шефа си), и понякога имате дрязги със злобни колеги, тази статия е за вас.

Почти няма работно място, на което да не присъства колега, който е интригант и често обича да подмята злостни коментари, с цел да уязви другите. Но освен че има такива колеги, които предизвикват драматични моменти и нажежаващи ситуации, има такива, които просто са зли и правят работната обстановка нетърпима.

Има начини да се справите с такъв тип колеги. Ето някои ефективни съвети.

Не приемайте поведението им лично

Ако някой насочва злобното си поведение спрямо вас, без вие да сте го провокирали по никакъв начин, това не е ваш проблем. Колкото по-скоро разберете, че вие с нищо не заслужавате такова отношение, толкова по-лесно ще е да спрете да му обръщате внимание. Това, което може да ви помогне е да си направите списък с нещата, които не можете да контролирате – неговото/нейното поведение например, и нещата, които можете – вашата реакция.

Отговаряйте спокойно

Опитайте се да запазите самообладание и да не отвръщате на провокацията. Този токсичен колега иска да надвие над вас. Ако не му го позволите чрез поведението си, той ще загуби интерес към вас и ще се прехвърли към друг колега. Според психотерапевтите в такива напрегнати ситуации е хубаво да имате отговор, който повтаряте няколко пъти. Фраза от типа „Благодаря, че ми казваш“ или „Имам работа, трябва да тръгвам/да се върна на бюрото.“ Важното е всяка ваша реакция да е максимално спокойна и така ще обезоръжите врага.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Директор в компания преди 6 години
Не би трябвало да има значение, мишките са си мишки.. могат да си злобеят и говорят каквото си искат. Важното е да изпълняват нарежданията..
5
2
 
1
 
! Отговори
Сливенският кашкавал преди 6 години
Аз си правя интриги в офиса, голяма работа на всеки може да се случи, даже ме повишиха!
4
1
 
18
 
! Отговори
123 преди 6 години
Токсичните хора по правило са елементарни и ограничени индивиди,така че няма начин нормален човек да се справи с тях
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости! Заяде ли се някой с теб, никога няма да се откаже от атаките. Заядливият може да си позволи такова държание, защото е човек на някого. Ако не е с гръб, ще се свива и няма да провокира неприятности. Никой не обича заядливци, но си стоят на работа във фирмата и не ги отстраняват. Злият колега може да ти причини невероятни проблеми за цял живот.
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То на това обеснява ли се не едно радио разбира по добре няколко години на няколко елемента се опитвам да обесня какво да прави не поема затова мисля да е каквото повикало това се и обадило да си късам нерви не а това и с роднини две трети зарад класа не благодаря
1
4
 
13
 
! Отговори
Перушан преди 6 години
Когато дойде вашият ред да изтичате за закуските на колегите, плюйте в кафето на злобаря, пръднете му върху сандвича, сложете му муха в поничката или се изсекнете в крема й.На следващия ден на всеослушание разкажете какво сте сторили и обещайте пред всички, че това е само началото. Ако продължи да ви тормози, какво още сте му намислили, охоооо!