Втора употреба? 6 неща, които никога да не купувате

Килими, черджета са едни от тях
11
Втора употреба? 6 неща, които никога да не купувате
Снимка: Pixabay

Новите вещи и пособия са скъпи. Не всеки има възможност да си ги купи. Някои хора предпочитат да вложат по-малко пари в дадена вещ, защото смятат, че не си заслужава да се пръскат много пари за нещо, което така или иначе има преходна годност и трайност на експлоатация.

Донякъде това е така, но има някои предмети и пособия, които не трябва да купувате втора употреба, тъй като има голям риск да си хвърлите парите, вместо да спестите.

Телевизор

Съвременните телевизори са проектирани с ограничен срок на експлоатация. Техните светодиоди и транзистори не са вечни, което скъсява живота им. Ако си купите телевизор втора ръка, вероятността той скоро да спре да работи или да започне да дава проблеми, не е никак малка. Така ще дадете пари за ремонт, което реално прави инвестицията ви скъпа.

Обувки

Дерматолозите съветват дори новите обувки да не се носят твърде дълго. Чифтовете, които ползвате всеки ден или почти всеки ден, трябва да се изхвърлят след 3-4 месеца. Останалите биха могли да останат в употреба по-дълго.

Защо това е така? Просто е. Защото обувките са среда за развитие на стотици хиляди болестотворни бактерии. Ето как нашите собствени обувки ни разболяват, камо ли обувки, които са носени от друг човек преди това.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
6
 
! Отговори
Сакън!!! преди 6 години
Не взимайте мъж втора употреба! Вече е захитрял, ще те манипулира.И освен това, не е толкова страстен като свежите момчета, които не са минали през ръцете на 15-20 кифли.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да си вземете жена втора употреба кат сергишев и немате проблем!
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карам си със Sharp от 94-та година, по едно време взе да позеленява - смениха му нещо и се оправи , е не е 30-40" и хич не е плосък, но малко ме тревожи щом работи.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моят Самсунг 32-ка е вече на 9 години. Нито цветове е загубил, нито има намерение да спира да работи. Чакам го, да си замине, за да си купя по-голям, но уви работи си като пич. :-)
5
1
 
14
 
! Отговори
Колев преди 6 години
Имаше един стар лаф от дядо ми съм го чувал : На старо само ракия и вино... 😉
4
1
 
33
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Притежавам малко телевизорче Саньо произведе в Тойван през 1991г и закупет от Кореком за 280 долара. Работи перфектно без никаква повреда вече 27г.Идеални цветове и не знае какво е ремонт. Дали да го изхвърля?Сигурно е пълен с бактерии.
3
2
 
32
 
! Отговори
Гинка пружинка преди 6 години
Не си купувайте вибратор секънд хенд,спира да работи баш преди оргаазъм!
2
1
 
13
 
! Отговори
му преди 6 години
До АнонименТи телевизор DELL виждал ли си?
1
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За телевизора не съм съгласен. Телевизорите ги третирам като монитори. Купихме партида 150 броя монитори 24" Dell, refurbished с по 2 години гаранция за един от офисите. До тук - 3 години+ и нито един не е дал фира. А преди това са използвани 5 години. Общ срок на безпроблемна експлоатация - 8 години и продължава.Е, ако си купувате "Цамцунг", "Краун", "Пфилипс" или друга мега хипер корава марка - да, можете да очаквате да е за *** след 2 години. А често и преди това.