Защо интелигентните хора са по-често нещастни?

Те се опитват да оправдаят очакванията на другите
10 апр 2018 09:50, Михаела Лазарова
35
Защо интелигентните хора са по-често нещастни?
снимка: picjumbo.com

Интелигентните хора по-често се чувстват тъжни, нещастни, неудовлетворени. Те са и тези, които статистически изпадат по-често в депресия.

Високоинтелигентните личности са надарени с остър ум с висок потенциал, който обаче в много случаи им пречи да се чувстват щастливи и то не задължително защото нещо им липсва, а защото нередностите в суровия ни свят могат да бъдат наистина непоносими.

За по-повърхностните хора нещата, които правят нещастни онези с високо IQ, са маловажни. Често именно заради това по-нискоинтелигентните личности са и по-щастливи в живота си.

Какво имаме предвид? Ще ви запознаем с 10-те неща, които правят интелигентните хора нещастни.

10. Те анализират всичко и всички.

Хората с висок коефициент на интелигентност не спират да мислят и анализират събитията от ежедневието си. Това изтощава не само мозъка им, но и организма им, защото ровейки във всеки аспект от живота си човек винаги намира негативното, дори да го избягва. Разочарованието пречи на щастието.

Освен това интелигентните хора са склонни да се самобичуват, дори когато направят малка грешка, която останалите не биха забелязали. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Относителни са както щастието, така и интелигентността. Обобщения, като тези от статията, са безсмислени. С тяк евентуално някой мърморко или мързеливко може да си начешат егото - "Щом съм недоволен и нямам това, което ми се ще, за утеха значи съм арем умен.".Пък то, пусто, хич не е така. Ама то оправданията са ясно като кое - всеки си ги има.
10
1
 
33
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Интелектът е умението да "осъзнаваш", а това прави хората нещастни. Много ясен пример за това е колко безкрайно щастливи са малките деца - именно защото нямат все още изградени възприятия да "осъзнават" света около тях.
9
0
 
30
 
! Отговори
хм преди 6 години
Заглавието ви е пълна глупост. Няма как някой умен човек да е нещастен ,че не е оправдал очакванията на глупаците около него.По -вероятно е да е нещастен виждайки толкова глупост наоколо-,,Тежко,брате , се живее между глупци неразбрани, душата ми в огън тлее ,сърцето ми-в люти рани''-е казал поетът..Нали няма да попитате-,,Кой поет
8
8
 
36
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Сега разбрах защо Плевналиев и Деси Банова са толкова щастливи.:-) :-)
7
5
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Защото съзнават в каква клоака живеем! Душена и физическа смрад!
6
15
 
15
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Това не е вярно-от личен опит мога да уверя, че това не е така! Щастието е относително понятие. Най - често интелигентеният се радва, че вижда слънцето и природата, а на *** не са му достатъчни и милиони. Глупаците постоянно мрънкат, а интелигентния постоянно търси решения.
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статията този път е вярна. Така е. Не е лесно "да виждаш цялата картина"
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко знаеш,много живееш!- руска мъдрост
3
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз се чудех доста време. Невежеството е блаженство. Осъзнавам как прости хора, но със самочувствие и пари се развиват. Наскоро гледах една богата известна държанка, която толкова си е повярвала, че чак нас ни учи на духовност. Но жената си е щастлива.
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак преоткривате топлата вода. Още в Еклесиаста е казано- повече знание- повече тъга.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото ви четат сайта.