Знаете ли, че... През живота си човек среща 16 убийци?

Всеки ден научаваме нещо ново, за което дори не сме подозирали
14 апр 2018 17:29, Михаела Лазарова
19
Знаете ли, че... През живота си човек среща 16 убийци?
Снимка: pixabay

Светът край нас постоянно ни изумява. Всеки ден научаваме нещо ново, за което дори не сме подозирали, че съществува, че се случва като процес. Днес от рубриката на Az-jenata.bg "Знаете ли, че?" споделяме някои невероятни факти.

Не можете да усетите никакви миризми, докато спите.

Ако една жена по време на бременност получи увреждане на вътрешните ѝ органи, бебето „изпраща“ стволовите клетки на увреденото място, за да ускори лечебния процес.

Всеки ден сърцето ни произвежда достатъчно енергия за около 30 километра пътуване с камион, а мозъкът произвежда достатъчно енергия, за да свети крушка от 10 вата.

Повечето хора нямат представа, че светофарите всъщност са много по-големи, отколкото изглеждат, а линиите по пътя са много по-дебели, отколкото ги виждат. Има обяснение за това явление, наречено възприятие на размера.

Кислородът е необходим на хората да живеят, но също така окислява клетките, което води до стареене.

През живота си човек среща около 16 убийци, без да знае.

С помощта на вашата ръка може да разберете определени градуси от математиката. Разтворете пръстите си колкото е възможно повече и поставете дланта си върху повърхността, под ъгъла, който искате да измерите. Малкият пръст трябва да лежи отдолу и представлява 0 °. Ъгълът между палеца и малкия пръст е 90 °, ъглите между пръста и другите пръсти са съответно 30 °, 45 ° и 60 °.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.