Как да бъдете продуктивни, според вашия хронотип?

Различават се 4 хронотипа – "мечки", "лъвове", "вълци" и "делфини"
3
Как да бъдете продуктивни, според вашия хронотип?
Снимка: pixabay

Според експерта-анализатор Michael Breus, ако установим какъв е типът на съня ни, можем да увеличим ефективността си. Въз основа на наблюденията си, Breus идентифицира 4 хронотипа: „мечки“, „лъвове“, „вълци“ и „делфини“. Ето какво отличава всеки от тях.

Хронотип „Мечка“

Около 50-55% от хората отговарят на този хронотип. Те обичат да спят, но рядко получават достатъчно сън. В почивните дни се опитват да си наваксат с повече почивка и спане. При тях енергийните нива се повишават преди обед.

Няколко съвета за ежедневието:

Сутрин: от 7:00 до 11:00 часа, направете лека гимнастика, това ще ви помогне да се разсъните по-бързо. Не пропускайте закуската, нека тя да е питателна и полезна, изпийте чаша кафе. Така ще намалите риска от преяждане.

Максимален работен капацитет: от 11:00 до 18:00 часа.

Най-напред се заемете с онези неща, които изискват повече сила и концентрация. За да поддържате енергийните си нива в норма е важно да правите чести паузи, разходки. Дневната светлина и слънцето ще отблъскват сънливостта.

Около 14:00 часа мозъкът започва да се уморява. Ето защо е добре да изпиете чаша чай, да хапнете малко сурови ядки.

След работа: от 18:00 до 22:00 часа

Най-доброто време за обучителни курсове. Ще бъде трудно да започнете, но бързо ще се включите в процеса. След работа е подходящо време и за спорт. Вечерята е добре да включва повече протеини и по-малко въглехидрати.

Край на деня: от 22:00 до 23:00 часа. За да бъдете свежи на другия ден не стойте до късно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Стамен преди 5 години
Има по лош вариант.Тип коза.Овцата бледнее пред нея. Хахии
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Oчаквам да се продават тениски и различните прототипи, да има стандартизирани тестове по HR отделите и да се спомене поне в 12 сериал, 5-6 популярни предавания и някой летрн блокбъстър.Ето едно предложение - бъдете, какъвто си тип искате, смао не и тип "овца", че са ни в множко вече ...