5 въпроса разкриват дали сте в токсична връзка

Чувствате ли се неудобно, когато трябва да разкриете нещо?
10 май 2018 23:00, Михаела Лазарова
3
5 въпроса разкриват дали сте в токсична връзка
Снимка: pixabay

Любовта заслепява и замъглява преценката. Когато обичаме партньора си сме склонни да пропускаме някои важни обстоятелства, които могат да ни подскажат с какъв точно човек сме се обвързали.

Някои връзки са щастливи, други са необмислени, има щури и непредвидими връзки. Но има и токсични партньори, които бавно, но сигурно водят до разруха, разпад, липса на щастие и усещане за угнетеност.

Ако сте започнали да се съмнявате, че с вашата връзка нещо не е наред, че сте влюбени в токсичен партньор, който ви кара да се чувствате зле, има начин да разберете дали това е така.

Отговорете си на следните въпроси:

1. Опитва ли се да ви контролира, да вземе надмощие над вас?

Домашното насилие не се измерва само във физически план. Побоят, който никой никога не вижда и не чува, нанася физически и психически щети върху жертвата. Но има токсични връзки, при които насилието е само психическо, емоционално. При него отровният партньор непрекъснато се опитва да контролира, да напътства, да коригира поведението, мисленето, действията на половинката си.

Ако сте тормозени по подобен тих начин, вероятно ще ви отнеме известно време, докато се усетите какво се случва.

2. Връзката ви еднакво полезна ли е и за двете страни?

Опитайте да „преровите“ миналото на връзката си, да си припомните случаите, в които сте се почувствали пренебрегнати. Много ли са? Имате ли усещането, че нещата между вас никога не се случват равностойно? Все той има облага, все той гледа да се чувства добре, да се получи по неговия начин, да отидете където той иска и когато иска.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Да ти не станат вповече човеците вкъщи
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все на него да му е удобно.., изгодно. На това му казват егоизъм. Къде е другия партньор в случая? За другия, кога ще остане време да му е удобно.., изгодно и угодно. Или соло ще го карате както е тръгнало. С Мара шепова и телевизора.