Какво е щастие? Пътят от бърнаут до вътрешния мир

Премиерата на книгата на Ралица Генчева ще е на 17 май
15 май 2018 14:52, Анисия Иванова
4

2528 гледания   |  Още видео
"Кой те излъга какво е щастие" е новата книга на младата писателка Ралица Генчева. В страниците на книгата, чиято премиера ще се състои на 17 май, авторката разкрива как от изтощен до краен предел работохолик се превръща в щастлив човек.
 
"Част от книгата е моята история и какво ми помогна да живея един щастлив живот - може би доста по-различен от това, което хората си представят. Сега живея с малко неща, но най-важните за мен. Научих се да казвам "Не", сподели писателката в студиото на "България сутрин".

Тя разказа, че през 2015 г. е започнала да получава паник атаки и е имала чувството, че ще умре. Оттегля се от работа за няколко месеца и съществено преосмисля живота си, след като е диагностицирана с бърнаут.

"Работих до късно вечер, уикендите също. Когато изживявах паник атаките, не чувствах подкрепа отникъде. Реших да си почина и започнах да осъзнавам колко излишни неща съм натрупала в живота си", каза още Ралица пред Bulgaria ON AIR.

Основната ѝ идея е била не само да разкаже своята история, но и да даде конкретни стъпки и съвети за справяне с подобни проблеми. По думите на Ралица масово имаме отношения с "токсични хора", но не правим нищо по въпроса.
 


4
Още от
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бърнаут е когато работодателя или някоя негова мижитурка създават условия за изчерпване на вътрешната ти мотивация и не ти дават положителна външна такава. В мопмента, в който усетя нещо такова, моментално започвам да саботирам всичко, свързано с този, който изчерпва вътрешната ми мотивация. Здрави максимални саботажи. И го подлагам на всички възможни удари от всички страни.
2
0
 
12
 
! Отговори
Мирослав преди 3 месеца
Щастието е много сложно нещо : за едни щастието са пари, коли, материални неща. За други щастието е семейството, децата, внуците. Всеки си има разбиране за щастие и това е ключа към него според мен. На едни им харесва едно, на други друго. Важното е да сме живи и здрави ;) Борбата за трупане на богатства цял живот, не води до нищо добро. Остаряваш и разбираш, че времето ти е минало в работа и печелене на пари...
1
3
 
7
 
! Отговори
Petar, NY преди 3 месеца
Burnout в България? Не съм работил в БГ от 15 години но не се оставяйте да ви работят. Всеки час който источите за себе си е важен.

Как да сте елегантни, докато сте бременни? (галерия)
Как да сте елегантни, докато сте бременни? (галерия)

Как да сте елегантни, докато сте бременни? (галерия)

Тъмната страна на Близнаците
Тъмната страна на Близнаците

Тъмната страна на Близнаците