Как стресът в работата да не разруши връзката ви?

Поддържайте романтичното настроение, съветват експерти
16 май 2018 22:15, Михаела Лазарова
3
Как стресът в работата да не разруши връзката ви?
Снимка: pixabay

Работата е един от основните източници на стрес в ежедневието. Напрежението винаги се отразява на нашето качество на работа и личен живот. Обикновено най-засегнати са любовните ни взаимоотношения. Стресът на работното място е честа причина за продължителното неправене на секс.

В следващите редове ще видите 4 съвета на психолози, които ще ви помогнат да поддържате хармонията във взаимоотношенията, когато на работното място напрежението не стихва.

Споделяйте с партньора си

Когато сме изложени на стрес, имаме лошия навик да се защитаваме от целия свят. Нашият механизъм за самозащита ни провокира да мълчим, да се затваряме в себе си и да не споделяме изцяло с любимия човек какво ни тревожи.

Негативизмът и вълната от емоции ще ви накарат да се отдалечите от него/нея, а от това ще пострадат взаимоотношенията ви.

Разделяйте времето за почивка от времето за работа

Спазване на срокове, постоянни мисли за проблемите на работното място... Домът е нашата крепост и място, на което трябва да превключим на режим „възстановяване“, доколкото е възможно. Не си позволявайте да говорите и у дома постоянно за работа.

Това не означава да не споделяме с любимия човек. Вместо това се опитайте да се концентрирате върху пълноценната почивка, комуникацията с партньора. Ако ви е трудно да се справите с домашните ви задължения заради стреса, не се срамувайте да поискате помощ от него.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2 - Явнонсинот скоро на пазара на труда ...То всеки иска, ама в края на месеца, като дойдат сметките, наема и се окаже, че ще трябва да се връщал да живееш при родителите си, малко започват, да се променят нещата.
1
1
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Няма по добър илач за стрес от ежедневното олабяне на жилата. Ако пък се прибави дудук с високи тонове ставате абсолютен господар на стреса