Защо жените напускат мъжете, които обичат?

Партньорът им е станал прекалено егоистичен и...
22 май 2018 23:00, Михаела Лазарова
106
Защо жените напускат мъжете, които обичат?
Снимка: Reuters

Връзките понякога са трудни. Взаимоотношенията с партньора невинаги вървят в хармония. Често в представите на единия нещата изглеждат лъжливо и въображаемо. Иска ни се нещата да вървят по начина, който си представяме, но с времето разбираме, че не е така.

Това е само една от причините, поради които жените напускат мъжете, които обичат. Решението е трудно, но понякога е най-доброто, което може да се направи, въпреки любовта.

Кои са останалите причини, които тласкат една жена към това решение?

Вече нямате нищо общо

С годините, а понякога и само с месеците осъзнаваме, че общите желания, мечти за бъдещето и цели в живота, които сме имали, вече се разминават. Когато една жена интуитивно усети, че този момент е настъпил, въпреки любовта си тя е способна да напусне мъжа до себе си.

Вече не си говорите

Разговорите и комуникацията са от огромно значение за жените. За разлика от мъжете, нежният пол има нужда да вербализира чувствата си, да изразява онова, което мисли с думи, да получава същото и от другата страна.

Когато комуникацията липсва, изчезнала е или никога не я имало, връзката започва да губи своите нюанси.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
1
 
! Отговори
мир всред ,,вълните преди 5 години
много мъже не успяват се преборят със навици изпитания животът е борба оцеляват само силните борбени натури ,,мамини синчета,, ненаучени да са борбени надеждата окриля дава ти бъдеще и надежда не е ли чудесно хахаха
95
2
 
2
 
! Отговори
зрели съвършени преди 5 години
какво щастие е да попаднеш на истински мъж млад красив добър винаги най да те познава най-добре от всички и да ти угажда е няма равен много малко гледат жена си в очите и я гледат като писано яйце другото са глупости неуморен във внимание грижа любов ,, с моите глупости,, и винаги и всякак ме харесва/поне така мисля/ как ме търпи!всяка жена иска такъв мъж като него как не им се поддава незнам само да е жив и здрав да ме радва хахахах
94
0
 
4
 
! Отговори
Дани преди 5 години
Любовта е глуха и сляпа,а ние сме под нейно влияние,очевидни неща не забелязваме и после се чудим защо така защо иначе-просто заблудата да обичаш винаги струва скъпо,не си единствената,откриваш,че около теб има още много измамени и подведени,но това е животът,ако случиш-добре ако ли не остави егоиста да си живее разюздания живот ,а за морал да не говорим няма такъв артикул вече
93
0
 
7
 
! Отговори
Писали сте глупости преди 5 години
Защо има толкова много комплексирани мъже?Ако те обича, няма да те изостави. Това важи и за най-меркантилните жени. Но става въпрос за любов, а не само за силно сексуално привличане, което рано или късно отслабва.Който не се е влюбвал, няма да разбере написаното в този коментар, независимо дали е мъж или жена. Нека не се напъва и да не пише глупости. Адекватна оценка можеш да дадеш само на онова, което познаваш!
92
1
 
8
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
И аз се чудя за какво ме търпи съпругата ми.Тя е техн.директор,много организирана ,интровертна,добра домакиня,много подредена.Не съм я видял никога да плаче даже когато починаха родители те И.Не се страхува от нищо ,нито от змии,нито,мишки и плъхове. Аз съм умен /според нея/, но мързелив,не амбициозен,не организиран,не подреден,екстровертен тип,а бе изобщо само "Не-та".Нейните подчинени зад гърбът И,я наричат г-жа центурион, аз съм просто съпругът на шефката.Но сме заедно много години
91
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не можеш вечно да обичаш мъж, ако си зависима материално от него"Пълни неумности. Като сте семейство /истинско, а не джендърско/ на кой му пука кой колко вади. Или винаги искате да си мерите това, дето го нямате с мъжете?Набиват ви в главите мантрата за "успялост", печелене, "равноправие" с единствената цел раждаемостта да е колкото може по отрицателна. И вие кълвете. Мъжете не са ви врагове - на практика, всичко за вас и за децата правят.
90
3
 
2
 
! Отговори
M26 преди 5 години
Урви, урвиии планини, долини....
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Мечтаете си да биете и да командвате, но не ви се случва или сте си намерили майстора и затова ви дразнят независимите и успели жени."Задокеанското феминистко индоктриниране така ли повелява да ръсиш мъдрост? Като станеш на 50 и никой вече не те поглежда, не можеш вече да раждаш и си сама, но "успяла", тогава ти остават единствено лесбо аферите с такива като теб. Както знаем, 99% от "феминистките са фригидни лес.бийки, на останалия 1% им плащат.
88
5
 
9
 
! Отговори
Мурвар преди 5 години
Защото са ***!Аз затова ши-бам и бягам!После се сърдят и обвиняват какви сме били мъжете. Да, такива сме, защото вие ни направихте такива с вечните си капризи и прищевки. Малко мъже са готови на това всеки ден да му пилят нервите за какво ли не и за всичко той да е виновен. А от изброеното излиза, че мъжът каквото и да направи винаги е крив и винаги може да бъде изоставен, защото принцесата така е решила. Аре у лево!Изплющявам е няколко пъти и до там с връзката.
87
1
 
4
 
! Отговори
хомо-сапиенс преди 5 години
Нормалните хора стват вече гейове,и защо не като виждаме в какво се превърнаха жените?
86
3
 
3
 
! Отговори
ПрофесиОнанист преди 5 години
Мен не ме зарязват никога. Само интернет да има. Пускам компа и ги карам подред всичките :))))))))))))))))))))))))))
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важно е кой държи пистолета и кой лопатата!
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова дълга "статия", и толкова много коментари, а откривайки топлата вода отговора е: "Като му свършат парите!"
83
2
 
14
 
! Отговори
До 88 преди 5 години
Хахаха.Жена ми за 10 години брак един път не съм я ударил.И нито аз, нито тя командва, а заедно вземаме решенията.Имаме две деца и си ги гледаме с любов, а не се мерим кой е по-велик.
82
6
 
5
 
! Отговори
До 87 преди 5 години
Такива като теб най-мразят празници като свети Валентин и Осми март, защото нямат любим мъж, който да им подари цветя.Щастлива си на куков ден.Хиляди пъти е по-щастлива някоя, която сменя памперсите на децата, а не обикаля по курорти.С това мислене ще си стоиш дълго сама, щом ползваш мъже за забавления. И те така те ползват и не искат да се обвързват с такава.
81
10
 
4
 
! Отговори
феминистка преди 5 години
Само чехльовци плачат от това, че жените ги тормозят. Мечтаете си да биете и да командвате, но не ви се случва или сте си намерили майстора и затова ви дразнят независимите и успели жени.
80
10
 
4
 
! Отговори
рационална шматка преди 5 години
До Анонимен 73Досега мъж не ме е зарязвал, но аз зарязах няколко и все по едни и същи причини: егоизъм, опит за налагане, мързел и емоционална незрялост. Естествено, че аз обичах повече и бях по-грижовната половинка, което ги караше да се отпускат още повече. Е, оказа се, че нямам нужда от мъж, освен за забавление, с живота се справям отлично и сама, а за човешка комуникация си имам верни приятели.
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приятелю, може би още не си забелязал, но феминистките по света са разработили тактики и стратегии за завземане на властта и ги прилагат усилено. В Бългхария може още да не са толкова разпространени, но в таканаречения "бял" свят са доста популярни. И вече започнаха да си жънат резултатите. А, да си призная, мисля, че това е само началото на една война. Всички си мислеха, че ще е християни срещу мюсюлмани. А се оказва, че ще е мъже срещу жени. И феминистките я започнаха. Новият Хитлер са те.
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тия лигавщини и размисли. Ако човек има мозък и го е развил до някаква прилична степен, може да се справи и с комуникацията с другия пол и със собствените си емоции. Защо се правят драми от съвсем нормални житейски ситуации? Хората, които се допълват един друг са заедно, които не-се разделят. Всеки има право да е щастлив и да заробвате партньора си е тъъпо и винаги води до раздяла. Проблемът винаги е в главата на по-глпавия от двамата. Факт!
77
3
 
6
 
! Отговори
ПРОДЪЛЖЕНИЕ преди 5 години
Драги феминистки, боя се, че правите света дота по - опасно и несигурно място. Особено за вас. Еднственото лошо е, че ще страдат и невинни жени, мъже и деца. ВАШИТЕ деца. Така става, когато на полуумен и неморален философ му дадеш а си играе с идеологии. Както вашите идеоложки направиха. Но, сигурен съм, вие сте силни и можетъе да понесете такава жертва в името на властта ;)))