Не се сърдят мълчаливо! 5 правила на щастливите двойки

Успешните и хармонични любовни връзки имат общи сходства
26 май 2018 22:30, Михаела Лазарова
15
Не се сърдят мълчаливо! 5 правила на щастливите двойки
Снимка: pixabay

В щастието всички двойки си приличат. Тази крилата фраза е оставил в наследство един от най-големите писатели – Лев Толстой в романа си "Ана Каренина". И това наистина е така. Успешните и хармонични любовни връзки имат общи сходства, от които можем да се вдъхновяваме и учим за собствените си отношения с партньора.

Ето кои са основните характерни неща, които важат за всички щастливи двойки и са ключът към тяхната сплотеност.

Подкрепят интересите на другия

Не е необходимо да харесвате на всяка цена това, от което се вълнува вашият партньор. Но подкрепата ви е от съществено значение и трябва да я демонстрирате при всяка получена възможност. Това е една от спасителните сламки за една пълноценна връзка.

Всеки един човек има своите хобита и интереси, които трябва да бъдат уважавани от половинката му. Това е сред отличителните признаци на хармоничните и успешни двойки.

Не се сърдят мълчаливо

При повечето двойки, когато единият партньор не е съгласен с другия по някаква тема или проблем, го третира с мълчание в знак на протеста си спрямо неговото решение. Но при двойките, които имат дълга и хармонична връзка това не важи. Макар да е по-лесно понякога да не се коментират болезнените теми, е изключително важно да не ги отминавате с мълчание, защото така се нагнетява напрежение и започват да излизат и по-стари проблеми наяве.

Напротив, дискутирайте проблемните теми, дори и с риск да си повишите тон, да има напрежение. Но ако проблемът бъде разрешен навреме, ще е добре за връзката ви в дългосрочен план.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
завиждам ти че така смяташ за майка си.нали знаеш какво е казал Наполеон за жените?a и не малко свестни жени съм виждал да оставят мъжете си на улицата.не знам...до късмет е.аз с моя опи с тях - не бих се доверил никога напълно
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11У нас пък който вземе заплата, оставя я в едно чекмедже и си задържа някаква сума за джобни. Със всички плащания и покупки се занимава мама. Ако си свършиш джобните, взимаш от чекмеджето, но казваш това на семейството. В края на месеца мама казва на татко колко пари е спестила и на чие име смята да ги внесе. Има влог на мое име, но основната сума от семейните пари е в маминия влог. Но тя е много предана, не я интересува друго освен семейството и брани всички ни като орлица.
13
0
 
8
 
! Отговори
Жена преди 5 години
До ИванТака е. Но също така е много важно тя да чувства, че мъжът е грижовен и я закриля.
12
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Главното условие е - *** да е сговорчива !
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не всичко е пари приятелю .... Чудя се защо е този общ бюджет ... Родителите ми никога не са имали общ бюджет и никога не са се карали за пари ... Мисля ,да следвам примера им ...
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли пари мълчанието е злато .Няма ли пари скандала няма да доведе доникъде.Ама вие ги знаете тия неща .Престанете да говорите и пишете глупави статии рано сутрин .
9
0
 
4
 
! Отговори
Неа преди 5 години
Ако към мен е коментара - имам такава 7 годишна .
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак гледате в чуждото ,погледнете първо себе си .Може ли да поддържате някаква връзка изобщо ,а не само да следите,слухтите и се заяждате.Да може да ви е работата да правите мизерии ,но не в това живота
7
4
 
0
 
! Отговори
р преди 5 години
Ти от къде ги знаеш тия неща ........Не виждам да си дорасла за хармонична връзка.
6
0
 
2
 
! Отговори
Неа преди 5 години
Не виждам смисъл много и да се мълчи ,но аз лично го ползвам понякога за да приключи разговор който вече сме водели и не е довел до нищо добро . По скоро трябва да има някаква умереност . Това всичко да си казвате по всяко време ,както дойде нещо не ми е по вкуса .
5
0
 
5
 
! Отговори
Неа преди 5 години
Все си мисля ,че не е редно да говориш на другия неща едно към гьотере и да го заспиваш с твоите мисли , чувства и вълнения непрекъснато и един разговор да се превръща в монолог с да - кания.... Не виждам нищо лошо да имаме различни виждания за някои неща . Важното е да имаме обща цел , а многото приказки на пазара .
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип млъкне ли мъжа е време си ходиш. Трябва да си много прозорлива жената за да го усетиш, че това иска.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Млъкне ли тръгваш си. Никаква комуникация никакво виждане. Всичко преключва.
2
0
 
17
 
! Отговори
Dimitrina преди 5 години
Да се сърдят, възрастни и вече зрели хора, е смешно и нелепо. Никога няма да се разреши какъвто и да е проблем с мълчание. В един-единствен случай мълчанието има смисъл: Когато си тръгнеш... Няма разговор, няма думи, няма обяснение. Просто всичко е свършило. Но щастливите двойки не правили така, казват. Знам ли...
1
0
 
21
 
! Отговори
В стабилното семейст преди 5 години
И онзи, който осигурява финансовия просперитет на семейството не е считан за будала от брачния си партньор(ка).