Аспекти на интимността, различни от секса

Или защо сексът не означава интимност
29 май 2018 23:00, Илияна Николова
11
Аспекти на интимността, различни от секса
Снимка: pixabay

Какво е за вас интимността? Редовен секс? Ако отговорът е положителен, то вероятно знаете твърде малко за нея. Ето няколко неща, които трябва да знаете за интимността. 

Не е само физическа
 
Сексът е физическо проявление на любовта, но интимността е нещо съвсем различно. Интимността се основава на емоции и колкото и да не ви се вярва е трудна за научаване, тъй като тя е и умствено състояние. Нея не можем да развием във всичките си връзки, а само в някои.
 
Изисква разбиране
 
Сексът изисква много. Всички неща, които са необходими за добър секс, са свързани с физическата връзка между двама души. Но това, което е необходимо за интимността се състои в дълбокото и взаимно разбиране на партньорите. Ето защо дори един дълбок и смислен разговор, в който се изслушвате взаимно, знаете как да комуникирате, може да се сметне за интимен акт.

Интимността осигурява равновесие и хармония
 
Сексът може да помогне за постигане на баланс в една връзка, но той също така може много лесно и да го разруши, особено в тези връзки, в които липсва интимност. Но за интимността балансът е най-важен.
 
Той включва хармония, добра комуникация, взаимно доверие, подкрепа, освободеност пред партньора, усещане за сигурност. Ето защо, когато интимността присъства в една връзка, може да бъде усетена от партньорите като нещо красиво между тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не е пълноценно, когато се прави като физичен акт: прехвърлянето на статии, консумацията на храна, присъствието на работното място... Сексът би могъл да бъде интимен, ако е действие на човеци, не на индивиди. Наличието на публичност в ранните и средните стадии на всички човешки цивилизации(изобразено и описано), наличието на насилие(при животните не е възможно), наличието на пласиране на платени обекти за употреба, публичност по медии, думи като имам, бройка, заби- все липса на интимност
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Не е точно така. Телата ни не са неодушевени предмети. Сексът не е пълноценен тогава, когато ти е все едно с кого споделяш ласки, дори тези ласки да са само физически.
2
1
 
2
 
! Отговори
??????????????????? преди 5 години
Защо ги няма другите коментари, бе?Един беше написал, че вид интимност е когато тя споделя с него съдържанието на неговия портфейл или когато той споделя с нея съдържанието на нейното портмоне. И дори не е нужно да са стигнали до секс. Какво неприлично видя някой в това майтапчийско изречение?
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сексът по принцип не е интимност.