8-те знака, че трябва да промените живота си

Наричат депресията "емоционалната чума на 21 век"
30 май 2018 09:30, Михаела Лазарова
8
8-те знака, че трябва да промените живота си
Снимка: pixabay

Наричат депресията "емоционалната чума на 21 век". Градската среда, модерният начин на живот, стресът и напрежението, трудността в намирането на партньор и истински приятели може да срине човек.

Много хора живеят в примката на депресията без да си дават сметка за страданието, което имат.

Съществуват някои сигнали, които подсказват подобно на червени флагове, че сте потънали в депресия без дори да осъзнавате. Кои са те?

Чувствате се уморени, направо изцедени

Умората сама по себе си не е симптом, защото всеки модерен човек я чувства, особено в динамичното ежедневие на града. Липсата на енергия и желание за вършене на задачи и ангажименти, особено приятни такива, е безспорен признак на депресия.

Чувствате се сякаш не знаете защо живеете

Пропадате в психическа яма, за чиято дълбочина не подозирате, щом в мислите ви се върти съмнение в самите вас. Чувствате се така, сякаш сте изгубили смисъла да живеете. В по-тежки случаи са характерни дори суицидните мисли.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Глупакът Иванчо преди 5 години
Моите уважения към всички,оставили мнението си тук.Уважаеми,един от друг ли сте преписвали или просто така си мислите-по шаблона.Четейки вашите коментари все едно чета някой вестник или слушам как по телевизията някакви "специалисти" ми обясняват как да живея.Някой замисли ли се,че сами се вкарвате в депресия?Ха,помислете си,ако все пак имате нещо работещо между двете си уши.Защо дядо ви не е знаел що е туй депресия?Защото е бил достатъчно умен да не слуша какво са му говорили.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемите започват, когато се поддадеш сериозно на внушаваното от много страни, че: "всичко е корупция и шуробаджанащина, и че парите управляват всеки и висчко"А има толко по-важни и стойностни неща, въпрос на гледна точка.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Депресията е неизбежния резултат от "модерния" начин на живот и многото свободно време.В най-богатите държави хората са най депресирани и нещастни. Всеки трети е на антидепресанти, успокоителни, или просто се налива със алкохол всеки ден. (Както правят повечето българи.)А едно време депресии не е имало. По цял ден бачкаш на полето със животните...Като станеш на 18 те оженват, раждат ти се 3-4-5 деца. 100% от времето си зает да изхранваш семейството. Просто няма време за депресии.
4
3
 
22
 
! Отговори
'Се 1 ме нема преди 5 години
В момента в България се узаконява организираната престъпност- на най-високо ниво! Това е единственото нещо, по което се работи усилено! В България има смисъл да живееш ако си политик, потомствен рушветчия, партизански внук, Гинка, калинка, мутра, *** или милиционер!
3
1
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Каква е тази модерна дума ...суицидните мисли? Пак ни шашнахте с европейска из...зица !
2
0
 
14
 
! Отговори
Иван преди 5 години
До АнонименКратко ясно и точно :) подкрепям.
1
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко започва като се родиш в семейство което не ти дава достатъчно възпитание и не ти вдъхва достатъчно кураж за да се бориш в живота. След това идва образованието чрез което неможеш да си намериш работа... В един момент разбираш че всичко е корупция и шуробаджанащина, и че парите управляват всеки и висчко и идва депресията..