Защо майките са нашите най-добри приятелки?

Майките ни винаги искат най-доброто за нас
1
Защо майките са нашите най-добри приятелки?
Снимка: pixabay

Всеки човек има нужда от най-добър приятел, човек, на когото може да се облегне, когато има нужда от подкрепа. Човек, с когото може да се смее, когато е тъжен и когато може да си поплаче, когато има нужда да сподели.

Такъв приятел се намира трудно. Времето и всевъзможните ситуации, които животът поднася поставя сериозен филтър на приятелствата.

Един приятел обаче със сигурност никога няма да ни изостави и винаги ще бъде до нас. Това са нашите майки.

Те знаят точно през какво преминаваме

В детските и тийнейджърските ни години съветите на майките ни ни се струват абсурдни, неразбираеми, изпитваме естествено желание за съпротива към техните напътствия. Когато пораснем обаче разбираме за какво става въпрос.

Преживяванията, емоциите, пътят, по който минава всяко младо момиче не е кой знае колко по-различен от този на нашите майки. Тогава оценяваме техните съвети и разбираме, че онова, което ни казват, е най-доброто за нас.

Дори да не са преминали през онова, което ние преминаваме, ще направят най-доброто да облекчат товара

Всяка майка би направила това. Пътят на децата понякога е труден. Една майка би направила всичко по силите си, за да направи този път по-лек, по-безопасен, по-смислен за детето си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 5 години
Да, майките са прекалено състрадателни. Трябва си и татко който да те остави да се удариш за да разбереш какво е да те боли. Това го може само истинският татко. Съвременните женчовци не го могат.