Преследване на щастието... 3-те грешки, които го рушат

Емоциите винаги се отразяват на нашата нагласа, на решенията ни
8
Преследване на щастието... 3-те грешки, които го рушат
Снимка: pixabay

Емоциите винаги се отразяват на нашата нагласа, решенията, които вземаме. Оказват влияние и върху взаимоотношенията ни, работния процес, психическото и физическо благосъстояние. Проучванията показват, че емоционалните ни умения могат дори да определят колко успешни ще бъдем.

Но специалистите смятат, че има 3 емоционални грешки, които пречат на това да бъдем щастливи. Вижте кои са.

Отричате как се чувствате

Когато се порежем, ударим, никога не пропускаме да се погрижим за раните си, но не така третираме нашите емоционални рани. В трудни моменти, колко често си казвате: "Не ме е грижа, че не получавам тази работа", "Не съм ядосана", "Не ми пука от случилото се" и т. н.?

Потискаме емоционалните си рани, мислейки, че това ни прави психически силни, но само задържаме горчивина в себе си. Омаловажаването на чувствата ви не ви кара да се усещате по-добре. Говорете за тях, само така ще вземете правилните решения.

Избягване на неудобните чувства

Страх, тъга, неудобство и разочарование, са само някои от неприятните емоции, които никой от нас не иска да изпитва. Но трябва да си позволите да се чувствате и неудобно, за да растете като индивид. Изпитването на отрицателни емоции ни кара да оценим положителните.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко трябва да си мръсен отвътре, та да ровиш в мръсното бельо на хората и да се опитваш да задълбочиш "проблемите", които ти се привиждат с едничката цел да се изкараш по-прав и по-знаещ?:)))то от уродливо и манипулирано племе няма как друго да се очаква.:)))
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който преследва щастието, да му мисли!Пишман разбирачите тук просто за пореден път дават повод да си спомним, че са част от манипулативен кръг "богоизбрани", на които им е позволено да се намесват в чуждите съдби.Добичета, варайте - карайте, въртете - сучете - няма как да се получи "вашия" очакван резултат от гнусната манипулация наречена от вас "социален експеримент".:)))
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2 - Спри, ама в Панелландия не е особено човечно ..
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички сме грешници,и за това нямаме щастие.Може би в някой друг живот ..... Това с парите е химера.Може ли да си се отдалечил от болшинството/бедните/,да имаш повече,и да бъдеш щастлив ? Не,ти не си човек вече.ТИ не си част от човечеството.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Формулата на щастието е много проста:Онова, което искаш, да ти се случва,но както са казали хората:Внимавай какво си пожелаваш!Повечето хора си пожелават онова, което имат другите.