6 родителски грешки, от които децата страдат

Каква е средата, в която живеете? Да плаче или не бебето?
12 юни 2018 10:00, Михаела Лазарова
0
6 родителски грешки, от които децата страдат
Снимка: pixabay

Да бъдеш родител е най-голямата житейска мисия. Родителството никога не е перфектно, то е съпроводено с грешки, понякога неволно направени, а има и такива, които са модел, наследен от нашите родители.

Още с появата си, малките имат нужда да се чувстват обичани и защитени. Докато трябва да се научим да различаваме дали бебето плаче, защото е гладно или му се спи, трябва да бъдем наясно и кои наши модели на поведение могат да накарат децата да се чувстват нещастни. Вижте някои от тях.

Каква е средата, в която живеете?

Родителите трябва да гарантират, че децата са заобиколени от позитивни и любящи вибрации в дома. Във всяко семейство възникват проблеми и понякога те могат да бъдат извън контрола ви. Но ролята на родителя е да помогне на детето да се адаптира към тези промени и да го защити от хаоса.

Малките деца се превръщат в тревожни възрастни, ако често са изложени на конфликти у дома. След години трудно се справят с проблемите в живота, страдат от драстични промени в настроенията, ще се чувстват несигурни. Макар че, докато са съвсем малки може да не разберат разговора, винаги улавят по тона ви сериозността му.

Да плаче или не бебето?

Винаги ще има спор по въпроса дали бебетата трябва да се оставят да плачат или не. Някои възрастни смятат, че това е възпитателен метод за малките деца, че те хитруват, манипулират с плач. Важно е да знаем, че за бебетата плачът е просто средство за комуникация. Когато е щастливо, то се смее. Когато се чувства несигурно или нещастно – плаче. Когато родителите не реагират разбиращо на неговите сълзи, детето се чувства незащитено, необичано.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.