Как приятелите ви правят по-здрави и щастливи?

Има и научни доказателства за това. Вижте ги!
13 юни 2018 15:30, Михаела Лазарова
2
Как приятелите ви правят по-здрави и щастливи?
снимка: outnow.ch

Приятелите са жизненонеобходими същества. Не само защото са страхотни партньори в забавленията, а защото от тях зависи здравословното и психическото ни състояние.

Кои са начините, по които вашите приятели ви правят по-добри, по-щастливи, по-здрави, изобщо по-добра версия на самите вас?

Приятелите ви могат да ви вдъхновят да следвате здравословна диета

Храненето или споделянето на предпочитания към него с приятели може да повлияе сериозно онова, което ядете. Храненето е един от начините, по които развиваме социални норми на поведение. То формира личността и чертите от характера, както и предпочитанията и вкусовете.

Изследване, публикувано в Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics констатира, че храненето с приятели може да ви накара да преминете към здравословна диета, ако те самите го правят.

Чрез социалната идентичност човек се ръководи във вкусовете и предпочитанията си. Ако приятелите, с които общувате най-често и сте в най-близки отношения са преминали към диетично или здравословно хранене, вие подсъзнателно започвате да се настройвате към техния режим в стремежа да поддържате социалната си идентичност и привързаност към групата.

Приятелите ви могат да ви помогнат да сте по-добри в работата си

Приятелите не са само за забавления през уикендите или във петъчните вечери. Те са психологически стимулатори към подобряване на професионалните постижения и работните умения.

Изследователи от California State University установяват, че по-продуктивни и успешни в работата си са хората с добро приятелско обкръжение. Учените изследват още и връзката между самотата и работата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Какви приятели бе!? преди 5 години
Какви приятели бе?! Вие луди ли сте! Единствените хора на които можеш да разчиташ са семейството (а понякога и не). Няма приятели - всеки си гледа *** и гледа ако може да те прецака. Всеки, който мисли обратното позволява да го използват и манипулират. Бях в подобна ситуация и когато казах: Баста! .. и спрях да помагам за щяло и нещяло и да видите тогава как всички масово ме забравиха, че дори и спряха да ми говорят. А когато аз изпаднех в нужда всеки беше страшно зает и все нищо не знаеше.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви приятели, какви 5 лв? В днешно време всички са егоисти, няма да ти протегнат ръка дори и да се давиш...