Говорите с приятелки за секс? Действа терапевтично!

Няма по-лечебен момент от искрения разговор с дружките
15 юни 2018 22:25, Михаела Лазарова
7
Говорите с приятелки за секс? Действа терапевтично!
Снимка: outnow.ch

Сексът е интимен акт, който включва двама партньори. Извън него обаче може да включва и най-добрите ви приятелки.

Ако се притеснявате да говорите с приятелките си за сексуалните си преживявания, недейте. Това има много ползи както за вас, така и за партньора ви. Емоционалната подкрепа, която получавате от приятелките си, съветите и споделеният опит могат да ви помогнат да подобрите сексуалния си живот и да сверите часовника си.

Защо е здравословно и емоционално полезно да говорите с приятелките си за секс?

Те могат да ви дадат насоки

Понякога, както в много други аспекти от живота, така и в секса, е добре човек да се посъветва, да обмени опит с близки хора, за да разбере дали се справя добре. Говорейки с приятелките си за секс, вие можете да научите за неща, които не са ви идвали отвътре, да подобрите и разгърнете сексуалния си потенциал.

Разговорите за секс са смущаващи и трудни за някои по-свенливи хора. Невинаги можем да обсъждаме този интимен акт с терапевт или не толкова близък човек. Но най-добрите ни приятелки са винаги до нас и ще ни разберат.

Това може да ви сближи с приятелките

Честността е сърцевината на едно приятелство. То се затвърждава именно с разговори от най-интимно естество, каквото е сексът. Освен това споделянето на притеснения, емоции, задръжки или неща, за които се съмнявате, има силно терапевтична функция и намалява тревожността и стреса.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да говорите с приятелки за секс, рискувайки да обърнете джендъра, по добре спрете клиторната маструбация за няколко месеца и постепенно ще се преродите в сексуално чудовище с непрекъснати свръхсилни оргазми. Ако няколко месеца не стигнат, направете го година- две. Ефекта ще е потресаващ.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
правете го тоя секс, не го говорете. Утре като се събудите на петдесет ще търсите ама няма да ви огрее
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тц,тц,тц.Пошлост и разврат ! Да се говори за срамотии ! Какво стана с този свят ?
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега нали разбираш, защо докато е приказка това което и двамата изживявате изведнъж се разделяте. Влиза в днес.бг и се хвали. Оплаква. Казаха ли ти го.Оправяй се с нея сега!!!
2
2
 
8
 
! Отговори
Соломон. преди 5 години
Стара Еврейска Поговорка : С каквото се похвалиш,без него ще останеш.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
М да. Жените много обичат да разказват една на друга с кой и как са го правили. Те и мъжете обичат да говорят, ама като че ли само се хвалят сами себе си. Не те ли похвали жена и да си разказваш сам колко си велик, явно не те бива, а само се хвалиш.