Рецептата Dnes: Макаронената салата на Марк Уолбърг

Любима рецепта в семейството на актьора
2 авг 2018 08:35, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Макаронената салата на Марк Уолбърг
Снимка: Youtube

Продукти:

Половин кг елбоу макарони (къси кухи макарони, леко завити в двата края)
1/2 краставица
1 голям морков
2 стръка целина
1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1 чаша и 1/2 веган майонеза
сол и пипер на вкус
пресен копър
зехтин
 
Приготвяне:
 
Слагате водата да заври. Когато кипне, слагате зеленчуците, зехтин, сол и макароните. Варите ги максимум 10 минути, докато станат алденте. Изцеждате макароните и ги изплаквате със студена вода. Оставете пастата да се охлади за около 10 минути в хладилника.
 
В една голяма купа смесете половината паста с половината зеленчуци заедно с половината майонеза. Разбъркайте с голяма лъжица. Добавете остатъка от пастата, зеленчуците, лимоновия сок и майонезата заедно с голяма щипка копър. Продължете да ги смесвате и бъркате постепенно. Може да добавите още майонеза, в зависимост от вкуса ви. Не се притеснявайте да я оставите да преседи известно време, това не разваля вкуса ѝ, а напротив.
 
* * *
 
Голямото семейство на Марк Уолбърг обича салатата с макарони, затова неговият брат Пол Уолбърг, който е готвач, издаде семейната рецепта за това ястие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Ken преди 5 години
Не ми е ясно - и краставицата ли се вари ?Зеленчуците нарязани ли се варят ? Как тогава ги отделят от макароните, за да ги изцедят ?
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние на това му викаме основно ястие! Салата в нашите ширини значи домати, краставици и други зеленчуци! Докато американците смятат това за салата, няма да отслабнат!