Признаците, че сте перфекционист до мозъка на костите

Те преследват идеалното, смятайки, че това ще ги направи щастливи
11
Признаците, че сте перфекционист до мозъка на костите
Снимка: pixabay

Живеем в свят, който е всичко друго, но не и перфектен. Само че някои хора не могат да го осъзнаят напълно или поне не си го признават. Те преследват идеалното в своя живот, смятайки, че това ще ги направи щастливи. Но всъщност истината е, че да си перфекционист може да влияе добре на кариерата ти, но определено не се отразява положително на здравето и социалния живот.

Кои са признаците, че сте перфекционист до мозъка на костите си?

Интимният ви живот страда

Търсите идеалното в професионалния си свят. Вглъбени сте в недовършените си задачи. Винаги мислите какво да направите утре, за да сте още по-добри от вчера. Неусетно интимният ви живот започва да страда, защото пренебрегвате половинката си. Той или тя започва да се отдръпва от вас. А може би сте започнали да виждате и неговите/нейните недостатъци и дори ги натяквате.

Медитацията и йогата не са за вас

Перфекционистите по природа са неспокойни хора. Те не могат да прекарат и минута в медитация, камо ли цял час. Съзнанието им работи на пълни обороти и не могат да се откъснат от ежедневните си задачки. Затова и не могат да се съсредоточат върху дишането и откъсването от реалността за момент.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кое се казва перфектно? Ако се даде изпълнима задача и в рамките на дадената задача се получи оптимален резултат, за ситуацията може би е перфектно. Първото условие е за постижимост на желанието. Будистите казват, че причината за човешкото страдание са неговите желания.По-доброто не е враг на доброто. По-доброто е благодарно на доброто, защото е негова степен, стъпало, етап. Москвичът може би е бил по-добър от каруцата... Колко сега се задоволяват с каруца или москвич?
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не познавам перфекционисти. Чувала съм, че Лили Иванова била перфекционист.Мисля, че за всички е удобно и надеждно да ползват труда на перфекционист, за съжаление работата на по-голямата част от нашето население е джаста - праста. После все друг ни е виновен. Не виждам как от дефектни части ще се сглоби надеждно цяло.Има фраза: Като знам какъв съм инженер, ме е страх да отида на лекар.
8
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Гадно и мъчително е да си перфекционист, спор няма. Чудя се само в или с красотата на перфекционизма живеят така наречените перфекционисти:))
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз па харесвам перфектни музикантки! Да свирят перфектно.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз да се запиша. И аз съм. :)))
5
2
 
4
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
Мишe, всеки, който те е виждал знае едно - ти със сигурност не си перфекционист, що се касае до външен вид!
4
1
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Фразата не е руска.
3
2
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Какво са "одиколон" и "похубаво"?Имаш ли завършен първи клас?Това, че руснаците я имат тази поговорка, не значи, че тя не важи за целия свят, както е в случая.
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Те за това още пият одиколон понеже за какво им е похубаво...
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците имат една поговорка, която е много вярна: По-доброто е враг на хубавото, което на руски звучи много по-добре. Перфекциониста по принцип се стреми към все по-добро, а на практика винаги има по-добро и така човек се лишава от нещо, което е хубаво, но не го приема, защото има още по-хубаво.