Според фъншуй: Съвети за здраве и благополучие

Има пряка връзка между здравето и енергията в дома и работата ни
18 авг 2018 17:09, Илияна Николова
6
Според фъншуй: Съвети за здраве и благополучие
Снимка: Pixabay

Древното учение фъншуй дава много съвети за това как да се грижим за здравето си, как да го подобряваме и да се чувстваме в хармония със себе си. Все пак, здравето е най-голямото богатство и трябва да го пазим с всички сили.

Според фъншуй има пряка връзка между здравето и енергията в дома и работата ни. Когато тази енергия е позитивна, ние се чувстваме добре, щастливи, пълноценни и в хармония.

В този ред на мисли е важно да си отговорите как се чувствате във вашия дом, на работното си място, каква е енергията и как може да привлечете положителна енергия, за да сте и по-щастливи, и по-здрави. 

Осъзнайте какво дишате
 
Всички знаем за вредите, които мръсният въздух нанася на здравето ни. Но дали знаете, че мръсният въздух в затворени помещения е много по-опасен, отколкото този навън? Затова е важно да се грижите за качеството на въздуха в дома и в офиса и да се стремите да го пречиствате, доколкото е възможно. Сред най-лесните и достъпни решения да подобрите чистотата на въздуха е да си вземете растение, което има свойствата да пречиства въздуха. 

Използвайте светлината и цветовете
 
Качеството на естествената светлина, както и цветовете са съществена част от нашето здраве. Присъствието на жизнени, топли цветове в живота ви, повишават енергията и ви зареждат неимоверно. Стремете се да се обградите със свежи цветове, било чрез дрехи, аксесоари, вещи, които ви заобикалят. Възползвайте се от дневната светлина и избягвайте изкуственото осветление през деня, стига да не ви се налага. 
 
Създайте спа енергия в банята
 
Вашето усещане за здраве и благоразположение е пряко свързано с качеството на енергията, концентрирана в банята, според фъншуй. За целта е добре да създадете спа усещане в това помещение, започвайки от чистотата. Стремете се банята ви да е въазможно най-чиста, да няма мухъл или замърсявания. След което може да продължите с различни методи като например да сложите ароматен дифузер, който да разпръсква нежен аромат из помещението, създавайки приятни асоциации. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
Съветите не са лоши, ама са за домове над 300 квадрата.
3
0
 
7
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Оня ден публикувахте същото ..
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, това му мина модата, някъде 2009-2010а ...
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Нещо като астрология ама за дома... пълна безмислица.