Емоции, а? Как да се справите със стреса в офиса?

Големи очаквания от шефовете, проблем с колегите...
29 авг 2018 22:30, Иванка Гъркова
12
Емоции, а? Как да се справите със стреса в офиса?
Pixabay

Независимо от това дали обичаме работата си или не, всеки един от нас поне един път в живота си се сблъсквал със стресови ситуации в офиса. Прекалено големи очаквания от шефовете, проблем с колегите, крайни срокове, които не може да изпълните навреме. Ако усещате, че лицето ви пламва, изпитвате главоболие и ви се струва, че всичко около вас се върти, се вземете в ръце. Независимо колко трудно e да се овладеете в такъв момент, трябва да се успокоите и продължите с рутинните си задачи.  

Следващият път, когато попаднете в стресова ситуация, пребройте до 10 и си припомните тези съвети. 
 
Кратка разходка
 
По време на стрес хормонът кортизол се покачва. Може да почувствате, че нямате достатъчно въздух и се изпотявате. Смяната на пространството помага на тялото да се справи с напрежението по-лесно. Човек започва да диша по-нормално излизайки за малко навън и благодарение на чистия въздух, както и движението при разходката, се успокоява. 

Разговор с близък човек
 
След като се върнете на работното място, може да опитате да поговорите с някой близък, колега или приятел. Това не означава да се нервирате отново, а да се освободите от всичко онова, което се е натрупало като негативна емоция с някой, който ще ви изслуша и няма да ви съди. 
 
Правилно дишане
 
Ако не можете да излезете от офиса за малко, за да се разсеете, започнете дихателни упражнения. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До как ли ?Първо го намажи с лют пипер 😉
10
0
 
3
 
! Отговори
как ли ? преди 5 години
отговорът- Като си го преместя в другия крачол : )
9
0
 
4
 
! Отговори
Много,ама много преди 5 години
е наближило,да си реша проблема със стреса на работното място,като тегля една .....на шефа и подчинените си,и хвана пътя на .....си!?!Писна ми от ***?!?Вчера,на един такъва му обяснявам на дълго и широко, какво и как да се върши,той седнал да ми разправя по-колко тоалетна хартия използвал той и колегите му за месец,на обекта?!?
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бързо и лесно, сутринта сипвате 100 грама ракия в кафето и КПД-то ви скача двойно, а стреса... какво е това "стрес"?!?!?
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Емоции ли? Емоции, а? Емоциите на селския човекогенератор на заглавия отново ни грабват вниманието. Браво, бате, но скоро ще те подменят машините.
6
0
 
1
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Като избягваме офиса, като котка от водата, змия от таралеж и агне от рамазана. Колкото по-рядко се вясвам там, толкова по-малко нерви хабя!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С девети калибър :D
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една люта чушка в *** върши чудесна работа. Освен това доставя и цялата необходима порция витамини.
3
3
 
5
 
! Отговори
нема лошо преди 5 години
емоции а!
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дишането няма да ви помогне,остава ви само да хващате гората,търсят се IT шумкари двулични,некадърни,нещастни,злобни като вожда-слънце.
1
3
 
17
 
! Отговори
Японците знаят как преди 5 години
Още преди десетилетия са го измислили - в едно помещение е поставен манекен, направен от еластична материя. Той е копие на шефа. Всеки може да отиде да го боксира, рита и ругае.