Най-ценните неща, на които спортът учи децата, са...

Спортът е здраве, дисциплина, най-вече удоволствие
31 авг 2018 09:45, Михаела Лазарова
5
Най-ценните неща, на които спортът учи децата, са...
Снимка: pixabay

Спортът е здраве, дисциплина, удоволствие. В тези негови ползи едва ли има човек, който да се съмнява. Освен че спортът помага да изградим здравословни навици, той може да бъде и ценен учител, особено за децата. Чрез тренировки и занимания, свързани с любимия спорт, подрастващите научават много важни и полезни уроци, които ще им помагат не само в спорта, но и в живота занапред.

Най-ценните неща, на които спортът учи децата са:

Респект към авторитета

В спорта има правила и за да бъде всеки играч максимално успешен, той трябва да се съобразява с тези правила. Чрез спазването на правила децата се учат на уважение спрямо авторитетните личности, в конкретния случай - треньорите и учителите.

Постоянство, упоритост

Спортът помага на децата да разберат, че те могат да преодолеят различията и трудностите. Победите и загубите в спорта мотивират децата да са постоянни в усилията си да побеждават, макар и да знаят, че не винаги е възможно. Едно от важните неща, които спортът предава на децата е умението да се изправят след поражение и да не се отказват, за да могат следващия път да се увенчаят с победа.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм много доволен че научих моето 13 годишно момче да кара колело сега съм му дал спорт с които ако е достатъчно амбициозен ще стане професионален колоездач и ще си е добре
4
1
 
3
 
! Отговори
Да преди 5 години
Всяко дете задължително трябва да спортува!Така заякват от малки и придобиват имунитет който остава за цял живот. Освен това придобиват се незаменими умения и се играждат характер.Най важно е от рано детето задължително да се научи: да кара колелода плувада кара ски (изключително полезен е спорта на висока надморска височина)Вече на по късен етап и колективните спортове също са вариант.В ранна детска възраст да се избягват силовите наторварвания (примерно вдигане на тежести).
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спортът можеше да бъде само полезен, ако и там нямаше суета.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учи и на злоба.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам респект към хората, които го заслужават, без значение дали са крале, учители, треньори, фризьор или случайни хора на пътя.Лошото е, че днес спорта се обърна на - ходи да бегаш и да блъска, че да имаш плочки.