Защо неуверените личности трудно създават връзка?

Не съм достатъчно красив/а!, Ти ми изневеряваш!...
1
Защо неуверените личности трудно създават връзка?
Снимка: unsplash

"Не съм достатъчно красив/а!", "Не се чувствам обичан/а", "Ти ми изневеряваш!"... Това са фрази, които може би всеки от вас е чувал на някакъв етап от любовния си живот. Те принадлежат на неуверените хора, с които връзката може да бъде изпитание. Защо за тях е трудно да намерят любовта, вижте в следващите редове.

Търсят постоянно одобрение

Хората, които не вярват в себе си, постоянно се нуждаят от потвърждение, че са желани, харесвани, обичани. Те се съмняват във всяко действие или дума на партньора си.

Комуникацията с някого, който вижда само отрицателните страни на нещата, който представя себе си като жертва без да има логична причина, е трудна. Трудно е и поддържането на любовна връзка. Той или тя постоянно търсят одобрение за външността си, доказателства, че половинката им не им изневерява.

Съсредоточават се върху себе си и своите емоции

Несигурните хора, освен че не харесват себе си, проявяват и голяма доза егоизъм. В любовна връзка това означава, че диалозите се въртят около емоциите, нуждите само на единия партньор, в случая на несигурния. Те не се вълнуват как действат спрямо половинката си, от какво се нуждае той или тя. Емоционалното опустошаване, което нанасят върху партньора си, може да им попречи да създадат дълготрайна и пълноценна връзка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните глупости, писани от хора, които и понятие си нямат от нищо.Достатъчно е човек да прочете заглавието и подзаглавието, за да знае, че статията е пълен т*шaк.