Полезни храни с почти 0 калории

Хапвайте грейпфрут за отслабване
6
Полезни храни с почти 0 калории
Снимка: pixabay

Когато спазваме диетичен режим на хранене, обикновено следим броя на приетите калории. Важно е да знаем, че не само количеството, но и качеството им е от значение, когато искаме да редуцираме телесното си тегло.

Знаете ли, че в 100 г сурови гъби се съдържат 18 калории, а в 100 г лук има 40? И двата продукта са идеални за диетично меню.

Вижте още 15 храни, които съдържат почти 0 калории. Важно е да се отбележи, че стойностите могат да имат леки разминавания и че калориите се отнасят за 100 г свеж продукт.

Селъри – богати на фибри, вода и витамини А, К, С, В6. Съдържат 16 калории за 100 г.

Портокали – ще ви осигурят витамин С, който е мощен антиоксидант и е важен за подсилване на имунитета. Съдържа 47 калории на 100 г.

Сурово зеле – изключителен източник на калий и фибри, витамини А, С, В4. Съдържа 25 калории на 100 г.

Аспержи – богати на витамини от групата В, фолиева киселина, полезни за здравето на сърцето. Съдържат 20 калории в 100 г.

Цвекло – полезен източник на желязо, витамини В1, В2, В12, С, мед, магнезий, калий, фосфор, йод. Подобрява храносмилането и здравето на черния дроб. Съдържа 43 калории на 100 г.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почти нула калории има в чакъла, гипса, бетона, винкела и т.н. Висококалорични са дъба, бука, въглищата, петролът, спиртът, маста.
4
2
 
15
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Всяка храна с 0 калории се нарича - ВОДА!
3
1
 
8
 
! Отговори
Слав преди 5 години
А също кощрява, бъз, троскут и мушмули!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма полезни храни с "почти нула калории". Избийте си го от главата. Онзи имах среща с братовчедка си, както и 3те и приятелки. Тея момичета са на по 15 години, а ядът по 500 калории на ден и се тъпчат с някакви неща, който "засищат, но не трупат мазнини". Не ядът цитроси, защото много калории имали и взимат хапчета !!!! И го счита за най-нормалното нещо на света.
1
0
 
17
 
! Отговори
Velizar преди 5 години
Селъри? целина искаш да кажеш