Как да предпазим мозъка от бъдещи заболявания?

Консумирайте здравословни мазнини и опитайте да постите
5
Как да предпазим мозъка от бъдещи заболявания?
Снимка: pixabay

Телата ни не са създадени да бъдат вечни и колкото повече време минава от живота ни, толкова по-ясни са признаците на стареене. Тялото ни външно се изменя и това е съвсем видима промяна, но не така видим е процесът на остаряване при мозъка.

Начинът ни на живот безспорно оказва влияние върху състоянието на мозъка, но това се усеща на по-късен етап в живота ни, когато нещата са почти необратими.

Новите научни твърдения по темата обобщават, че ние не сме резултат само на гените, но и че можем да влияем на продължителността на живота и неговото качество чрез действията и изборите си. Така, както полагаме грижи за външния ни вид и се опитваме да забавим стареенето чрез различни естетични методи, същите усилия и дори по-големи, би трябвало да полагаме и за здравето на мозъка.

На семинар, организиран от Женското Алцхаймер движение в САЩ, на който са присъствали невролози и експерти в областта на здравето на мозъка, са коментирани начините, чрез които можем да поддържаме мозъка и да го предпазим от бъдещи увреждания и заболявания.

Това са техните основни препоръки, които да следваме всеки ден за здрав и добре функциониращ мозък.

Пийте вода с по-добро качество

Мозъкът е 80 процента вода и затова дехидратацията му е сериозен проблем. Според д-р Лиса Москони, автор на книгата "Brain Food", цитирана от Livestrong.com, дори само 2% загуба на вода може да доведе до неврологични симптоми като замъгляване, умора, замаяност и объркване.

"Изследванията показват, че дехидратацията буквално кара мозъка да се свие", казва тя. "И това се случва на всеки, независимо дали сте на 20 или 90".

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


5
Още от Ако щете - вярвайте
6-те неща, които привличат двата пола като магнит
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Недей да мислиш много - ще се объркаш.
1
0
 
15
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 седмици
Ама таэ вечер, сте се эахванали за непосилни за човека теми еии

Седмичен хороскоп за 24 – 30 септември 2018
Седмичен хороскоп за 24 – 30 септември 2018

Седмичен хороскоп за 24 – 30 септември 2018

20 идеи за есенен маникюр
20 идеи за есенен маникюр

20 идеи за есенен маникюр