Щастие ли? 8-те признака, че работите в лоша среда

Офис обстановката би могла да се окаже нездравословен сблъсък
28 сеп 2018 09:23, Михаела Лазарова
4
Щастие ли? 8-те признака, че работите в лоша среда
Снимка: pixabay

Дори да се занимавате с мечтаната си работа, офис обстановката би могла да се окаже истински нездравословен сблъсък, който да ви тласка надолу.

Ако не се чувствате щастливи на работа, ако се трупат все повече и повече физически и психически проблеми, които да решавате, ако усещате натиск или нежелание да се появите в офиса, вероятно средата, в която работите, е твърде токсична за вас.

Какви са признаците за това?

Работният ви товар е нереалистичен

Шефът ви непрекъснато ви дава нови и нови задачи преди да сте приключили с предходните. Ангажиментите ви непрекъснато се умножават, което ви създава усещането, че не можете да се справите. А ако и шефът ви натяква, че не сте се справили, това допълнително увеличава напрежението.

От вас се очаква да работите повече часове

Договорили сте се за 8-часов работен ден например, но от натиска на шефа ви излиза, че от вас се очаква да работите повече, ако това се налага. Не се поддавайте. В някои случаи наистина не е лесно да настоявате за спазване на правилата от страх, че ще изгубите работата си. Знайте обаче, че ако се чувствате зле на работа, една от причините може да е именно стремежът за прекалена експлоатация от страна на фирмата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 8 месеца
Вече просто няма добри работодатели всички станаха едни и същи. Бизнеса го изисква заради това и той тръгна на към .......
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Kyчките шефове в България са най-лошия работодател!
2
0
 
8
 
! Отговори
Ами преди 8 месеца
тези дето не работят в офис ? 0.о
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щастието най-малко има общо с работата. Там може да има удовлетворение например.