Страх от летене със самолет? Ето как да се справите!

Авиофобията е много често срещана... Дишайте дълбоко
14
Страх от летене със самолет? Ето как да се справите!
Снимка: Pixabay

Авиофобията е много често срещана. Страхът от летене пречи на доста хора да се отпуснат и да прекарат времето си във въздуха по приятен начин. Модерният авиотранспорт се разширява с всяка изминала минута. Това дава възможност за непрекъснатото му усъвършенстване и подобряване не само на комфорта на пътниците, но най-вече на безопасността.

Въпреки че много хора знаят това, те продължават да се страхуват по време на полет. Този страх е наистина базов, защото като човешки същества сме свикнали да се чувстваме най-сигурни, когато сме стъпили на земята.

Интересното е, че всеки ден се качваме на автомобила си по няколко пъти и то без да се замисляме за опасността, която наземните пътища и другите шофьори крият.

Статистиките говорят, че многократно повече хора губят живота си при катастрофи с наземен транспорт, отколкото с въздушен.

Въпреки че знаят това, някои хора просто не могат да спрат да се паникьосват, когато се качат в самолет, камо ли ако той влезе в турбулентна зона.

Кои са начините да се справите със страха от летене?

1. Избирайте мястото си в самолета внимателно.

Преценете къде се чувствате най-спокойни – откъм пътеката, в средата или до прозореца. Анализирайте миналия си опит и решете на кое място сте пътували най-приятно. Някои хора са по-спокойни, ако са в близост до аварийните изходи. Други предпочитат да са по-близо до кабинния екипаж.

Кевин Кели, капитан първи ранг от американските авиолинии споделя пред rd.com, че според неговия опит много хора се чувстват по-добре, когато летят максимално близо до пилотската кабина. Мисълта, че са близо до водачите на самолета ги кара да се успокояват.

Друг фактор според него е по-малкото друсане при завои и турбуленция в предната част на самолета. Откъм опашката маневрите се усещат по-настойчиво.

Разбира се, ако имате възможност купувайте си билет в първа класа. Местата в първа класа включват допълнителни одеяла, възможности за развлечение и осигуряване на максимален комфорт по време на полет, които помагат.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под половинка водка имах предвид половин литър, а не бебешките залъгалки по 50 мл в самолета!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имах едно непроятно преживяване със самолет като дете. Колесарите не се спуснаха и стана много напрегнато. От тогава съм летял но буквално се н***сир***м от шубе! Признавам си!
11
1
 
5
 
! Отговори
Ха,ха , ха ... преди 5 години
... свободно падане от 10 000 м. без парашут ...мани , мани .... Да се не случва !!!! Иначе самолета и особено стюардесите са си хубави работи :)
10
1
 
2
 
! Отговори
Старото куче преди 5 години
До Гoшу : Гошко , продължавай с пиенето мойто момче .....Самолети и летене , може и без тях НО без пийване - НЕ !!!
9
1
 
6
 
! Отговори
Вземи всичко в ... преди 5 години
...свои ръце!Страх,щракаш с пръсти и отминава.Опасност-статистически малка,но оцелели също малко.Най-важно е всичко да е под твой контрол и за това ПИЛОТИРАЙ ТИ!Ако си от БГ разбираш от всичко.И след като ще пилотираш,забрави за избора на място-мястото ти е в пилотската кабина,не пий,не слушай музика и не взимай успокоителни!Само дишай-както решиш,стига говора да ти се разбира от диспечерите и пътниците(да не ги изплашиш).Ръкопляскания,ако кацнеш успешно.Спокойствието си струваше!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на който му се лити, ако може всеки ден, каква терапия ще предложите?
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първите 10-15 полета ми беше стегнато но после човек свиква, а колегата по-долу спомена за едни шишенца само че са от 50мл. не 100мл. Но затова пък има Duty Frree и нещата си идват на място.
6
1
 
15
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Аз страдам от клаустрофобия и за мен в такова затворено пространсво като самолета, от което знаеш че каквото и да стане и не можеш да излезеш е тотален кошмар. Но въпреки всичко 2 пъти ходих и се връщах до Перу, това са си 4 полета, щото без самолет може би само с Титаник трябваше през Атлантика за няколко месеца :) 9 часа с рейс до Истанбул, после полет до Мадрид -5 часа и накрая кошмара - 14 часа Мадрид - Лима. Общо 19 часа във въздуха и 9 в рейса. И така, цели 4 пъти :))) Бях перманентно пиян
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Половинка водка преди излитане. Действа ми безотказно.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКофтито е, че рядко има ранени...
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе... каквито и локуми да разтягат, авиацията си е рисков спорт.
2
2
 
7
 
! Отговори
Явор преди 5 години
Скочете с парашут. Ще ви хареса :D)
1
2
 
18
 
! Отговори
БГAiryan преди 5 години
Има едни малки шишенца по 100гмного помагат.