Кой египетски бог отговаря на датата ви на раждане? (2 част)

Сет дава увереност в живота ни, ето вижте и останалите!
9 ное 2018 11:45, Иванка Гъркова
20
Кой египетски бог отговаря на датата ви на раждане? (2 част)
Pixabay
След като ви запознахме с шест богове, които според египетския календар ръководят живота ни, ето и останалите:
 
Тот (1-19 април, 8-17 ноември)
 
Известен е с това, че покровителствал всички учени и философи, защитавал Гор и съветвал Озирис. Нарича се още бог на ораторството и аритметиката. Хората под неговото влияние имат силно развита логика и обичат да изпипват детайлите.
 
Тъй като Тот се смятал за магьосник, родените през горепосочените периоди имат способността да „хипнотизират“ хората с присъствието си. Това означава, че бързо пленяват околните с чара си и могат лесно да ги убедят в нещо, дори и преди това да са били на друго мнение. Стремят се да живеят скромно и държат на истината. В любовта са доста отдадени и добре прикриват недостатъците си.
 
Анубис (8-27 май, 29 юни – 13 юли)
 
Свързва се с отвъдния живот, защото често ръководел церемониите по балсамиране на мъртвите. Хората, родени под неговата сила, се определят като сови. Те си лягат късно, будуват през нощта и спят през деня. Имат доста развит черен хумор, но не се чувстват добре в големи компании. Предпочитат да си стоят сами вкъщи. В тази връзка може да се каже, че работата в екип не е за тях, но пък това не е недостатък, а предимство. Те могат да имат повече ползи, ако разчитат само на себе си.
 
Родените през двата периода са чувствителни, искрени и верни на най-близките до себе си. Често са депресирани и изпадат в излишни драми, защото се връщат отново и отново в миналото. А това може да навреди на новите им връзки.
 
Сет (28 май – 18 юни, 28 Септември – 02 октомври)
 
Бог на тъмнината, бурите, войните и безпорядъка. Легендата сочи, че Сет убил брат си Озирис, но бива съживен благодарение на боговете Тот и Изида. За да се поучи от грешката си, той бил заточен в пустинята.
 
Хората, ръководени от този бог, имат силна увереност във възможностите си. Те заемат ръководни позиции и са идеални за политически постове. Някои притежават способността да гледат на кафе. Освен това имат завоевателски дух, който им помага да водят интересен живот. Същевременно са спокойни, което им помага по-лесно да се справят с предизвикателствата. Ако говорим за поведението в офиса и любовта, те не търпят ограничения. Лошото е, че са ревниви и не всеки може да ги търпи. Разбират се най-вече с хора, които не се притесняват от импулсивността им.
 
Бастет (14-28 юли, 23-27 септември, 3-17 октомври)
 
Богинята е защитница на фараоните, покровителка на любовта и плодородието. Изобразявали я с глава на лъв или котка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Секст Фронтин преди 5 години
на мен най ми подхожда Сет, Анубис ми е най-близък/приятен, Бастет смятам за полезна, а Тот - го оставяме на илюминатитехехехе
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иначе сме добри и мили християни, ама видиш ли, езически богове...
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11С това кодексче, само дупето може да си избършеш :)
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
... сиреч китайска мисирка или 6 инча поддръжник
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
13), Как кой? - Бастет. Ако не,... Ката тон даймона....??:)
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предпоставка за поредната интрига, която се оформя. Да видим кой стой зад всичко това!
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак лъжи! И измишльотини.Нищо вярно.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чл. 148. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28/82 г.) За обида:1. нанесена публично;2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му;4. (изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпъл нение на службата или функцията му, нака занието е лишаване от свобода до две години или глоба от хиляда до пет хиляди лева, както и
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще започнете да държите сметка за истинността на всяка една отразена. И да го отнасят в съда! Да застанат очи в очи с вашите и да разкажат на съдебните заседатели, колко не авторитарни личностите, самите вълци единаци. Но пред свидетел ли и да видим какво ще каже останалата част от хората на тях. Вашата дума /думи срещу тяхните. Защото, ако се окаже че вие сте "препъни камъка". Няма как 100човека да изказват друго мнение, а вие точно на обратно! Това е лична основа. Чиста проба заяждане!!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафрет..., Нун..., Депри..!Стрелец.., Рак..., Козирог!Статията ви е бълвоч.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На принципа на измислената история! Това не е журналист профи., това е разказ по преживяно в картинки.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При положение, че Египетския "календар" няма нищо общо с Гергорианския как точно ги определихте тези дати...
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големите хора разчитат, предимно на себе си. Научени се да взимат важни решения сами, а не на тате да чакат да ги оправя всеки път. Тези къде не могат да направят нищо в живота, без помощ на тате си е личен проблема. Статията ви из диша губи всякакъв смисъл от казаното. А това написано няма нищо общо с действителността.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Счупихте тъпоомера тотално с тази статия...
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Депресии вие луди ли сте? Точно тези хора са родени на тези да ти и са изключителни профила в комуникация и в общуване с хора. Винаги лъчезарна и усмихнати. Какви депресии пак ви раждат слабоумните к у Х и главици.
1
3
 
1
 
! Отговори
Радан Канин преди 5 години
Винаги знам, че си т, ъпа в изказа си. И отново се убедих в това. Не знам кой е пате, гълъб или сова. Но имам приятелки на тези дати родени. Широко скромни сърцат, готини. Работят в екип и работата им върви успешно! Спят през ноща, защото си лягат рано и работят, през деня.Свери си часовника, отново си в "каменната ера" и както винаги нищо не ти е ясно и отново не си в час. Излагаш се!