Как се усмихвате? Тя разкрива много за емоциите ви

Когато се усмихваме в тялото ни се задействат 15 мускула
10 ное 2018 19:12, Михаела Лазарова
10
Как се усмихвате? Тя разкрива много за емоциите ви
Снимка: Reuters

Знаете ли, че човек може да забележи усмивката на лицето на друг, който е на 100 метра далеч от него или приблизително колкото дължината на едно футболно игрище. Това е еволюционно обусловено, подсказва дали насреща ни има враг или приятел.

Когато се усмихваме в тялото ни се задействат повече от 15 мускула. Усмивките ни правят по-привлекателни, но също така показват и нашите емоции. Вижте какво издават едни от най-често срещаните.

Усмивка със затворени устни

По този начин най-често се усмихват политици, актьори. Подобна усмивка показва, че човекът знае нещо важно за вас, но няма намерение да споделя тайната си. Тази усмивка е доста лесно да се идентифицира, тъй като тя е подобна на чувството, което изобразява. В случая, човекът, който ви се усмихва по този начин може да е доволен от нещо, но да не иска да сподели или пък се опитва да скрие неудобство.

Истинската усмивка 

Тя е неподправена, няма как да я сбъркате. Разкрива, че човекът е щастлив в този момент и успява да „зарази“ с позитивизма си и всички останали. Но от друга страна не забравяйте, че и враговете ви могат да ви се усмихват по този начин. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
33
 
! Отговори
блажени преди 5 години
важно е сърцето ти да се смее,не тъжни,не лицемерие като клоуни,***,,хахахаха,а зад гърба ти,ръмжи мм,та така живи и здрави се смеем,защото сме истински щастливи
8
0
 
36
 
! Отговори
78498 преди 5 години
До АнонименА усмивки, които са повече "зъбене", отколкото истинска човешка реакция, при която се усмихват също очите, а лицето сияе. Или усмивката идва от вътре?
7
0
 
35
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Абе тоя нещо не ще да се усмихва на жена си - там се виждат само дежурните полу-усмивки за фотографите.
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Amerikanska zabna konfekcia ...hahahahah....
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стефан Данаилов далеч нямаше идеални зъби и нямам впечатление нещо да се е притеснявал.Цветана Манева беше също с ужасни зъби. Като си сложиха ченета, може и да дъвчат по-добре, но не станаха по-привлекателни.
4
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рядко бихте намерили снимки на Бриджит Бардо , Наоми Кембъл, Моника Белучи ухилени като гладен крокодил, даже и само с леко отворена уста. Хиленето в много култури е израз на арогантност и неуважение към околните.
3
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зъбите се виждат и без човек специално да си отваря широко устата. Така че на всички пушачи мизерията им се вижда, включително изкуствените ченета си личат и създават впечатление на изхабеност .
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавието е шизофренично.
1
4
 
41
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Забравили са да напишат как - според автора - се смеят хората, които нямат идеални зъби.Независимо от това колко му е весело, такъв човек се старае да се усмихва със затворена уста.