6 знака, че се държите наставнически във връзката

Казвате на партньора си как да се чувства. Къде е границата?
27 ное 2018 23:00, Михаела Лазарова
4
6 знака, че се държите наставнически във връзката
Снимка: istock

Да се грижите за интимния си партньор е прекрасно. Всеки човек има нужда да бъде обгрижван и да знае, че любимият му човек се отнася към него с много любов. Понякога сме склонни да проявяваме свръхпротективност от стремеж да предпазим партньора си, да го накараме да се чувства добре.

Къде е тънката граница? Кога трябва да спрем да се държим като властна майка и да правим всичко вместо партньора си?

Много често жените не осъзнават поведението си и са убедени, че правят нещо добро. Би било чудесно, ако идентифицирате знаците, че сте прекалено протективна към половинката си. По-добре рано, отколкото късно, когато връзката ви ще е пред разпад.

Кои са основните признаци, че държанието ви оказва натиск върху партньора ви?

1. Отказвате срещи и планове, свързани с други хора

В една нормална връзка всеки от партньорите би трябвало да има своята социална среда, в която да съществува като отделна единица, като отделна личност. Някои хора смятат, че ако са във връзка, задължително трябва да правят всичко заедно с партньора си. Затова и отказват срещи и отменят планове, свързани със самостоятелно излизане с други хора.

Това е погрешна стратегия, която рано или късно ще навреди на връзката ви. Упражняването на такава доминация във връзката може да се окаже проблем и за партньора ви.

2. Взимате решения вместо половинката си

Най-доброто, което можете да направите за връзката си, е да взимате решения заедно. Ако се държите наставнически с партньора си, критикувате неговите решения и винаги ги обявявате за погрешни, налагайки своите виждания, това ще отрови желанието на партньора ви да има връзка с вас. Потисничеството в отношенията, неодобрението на решенията, които взима партньорът ви, ще го накарат да се отдръпне емоционално от вас.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Това, което си написал важи само за някои мъже, предимно ергени.Повечето мамини синчета са свикнали да ги командари майка им, затова не им прави впечатление, ако и жените им се изживяват като командирки. Други пък търпят заради децата, не искат те да растат без бащин контрол и закрила.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека си спи сладко, а гадината до него мисли какво да направи за да му напави живота по-гаден.Вижте й физиономията.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжът като започне да забелязва команди и веднага вдига мерника на някоя друга!