Депресия!? Позитивни мисли за трудните моменти

Думите, които изричаме, имат влияние върху живота ни
27 ное 2018 08:50, Михаела Лазарова
16
Депресия!? Позитивни мисли за трудните моменти
Снимка: pexels

"Има нещо добро във всички привидни неуспехи. Няма да го видите сега, времето ще го разкрие, бъдете търпеливи" Свами Шивананда

Провалите, грешките, любовните раздели, желанието да сме перфектни в работата и у дома... Това са само част от причините да изпаднем в депресия. Апатия към всичко случващо се около вас, нежелание за комуникация с приятели, близки, обилно хранене или гладуване, са само част от симптомите, които подсказват, че се нуждаете от положителна промяна.

Казват, че думите които изричаме имат влияние върху живота ни. В следващите редове ще видите няколко позитивни мисли, с които да започнете тази промяна.

"Аз съм силна/силен"

Погрешно е схващането, че само слабохарактерните хора страдат от депресия и че само слабите търсят професионална помощ. Търсенето на помощ от приятели, близки, специалист, говори за наличие на съзнание за самоконтрол и това е знак за сила. Това показва, че те искат да променят положението си.

"Ще бъде по-добре"

Когато изпаднем в трудна ситуация и лошото настроение е ежедневие ние се чувстваме безнадеждни. Изричането на тези думи отново и отново, ще ви мотивира да не дадете шанс на депресията да завладее живота ви.

"Нека си отидат"

Може би няма човек, който под влияние на безпокойството, да не се притеснява за неща, които не са се случили или няма да се случат. Когато тези мисли ви връхлетят, просто си кажете: "Нека си отидат отрицателните мисли, само хубави неща ще се случват".

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
иванушка глупака преди 1 година
злобни жени жив дявол,за мъжете не говорим
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Депресията е болестно състояние и не е никак за подценяване. Има три стадия. Като не сте наясно с нещо, не е задължително да напишете коментар.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не е застрахован от депресия. Дори и най-силните на вид мъже. Уволнение от работа, раздяла с любим човек, смърт на близък - това са само част от причините, които могат да доведат до депресивно състояние. Алкохола помага до определено време, а след това засилва депресията, спортът е добра алтернатива.
Не съм съгласен, че бедността е причина защото най-щастливи хора по статистика живеят в Бангладеш, а стандарта ан живот там е по-лош от нашия.
11
1
 
7
 
! Отговори
Новото познание преди 1 година
На това вече казват новото познание медитация,позитивизъм,и куп още в този смисъл глупости. Всеки проблем трябва да се решава ,а не да се пренебрегва с позитивизъм или медитация,ако ти спрат тока ,а ти нямаш пари да го платиш нито този месец нито следващият интересно ще мислиш позитивно или ще медитирал на тъмно или студено,и това е само пример. Това се казва бягство от реалният живот,но на това ни учат вече " интелектуалците" да се извиси духовно,че да ни очистят без да създаваме грижи.
10
2
 
7
 
! Отговори
до № 6 преди 1 година
До Анонимен
Мисли си за хубави неща как взимаш заплата от 3 долара и чакаш на опашка по 12 часа за месце и семейството седи на тъмно и студено за да гласуваш за визия на бъдеща България.
9
0
 
4
 
! Отговори
Миз преди 1 година
Най-добре е да се освободим от хора, които ни носят негативност, както са 98% от хората пишещи в този сайт.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До

Абе да ти кажа... На биха ме един път, но след 7 години чакане, бияпа изчезна безследно. Сега ми е орият и, като виждам, постовете от майка му "Помог ете да намеря си а си"... Йеее хехееее.... Искаш ма няяяямаааааа хаххахаха.
Аххй, колко сладко нещо е отмъщениицету.
7
2
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 1 година
ПРЕМИЕРА ще се справи при петия мандат.... ПРЕМИЕРА ще се справи.... ПРЕМИЕРА ЩЕ....НЯКОГА.............
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да си мислиш за хубави неща когато всеки ден нашата "хубава" бълграска действителност те мачка като валяк, без да ти дава възможност дъх да си поемеш... То и да ти даде буквално, като знаеш колко е "чист" въздуха няма да искаш....
5
19
 
5
 
! Отговори
Сна преди 1 година
Депресия е много глупава дума. Аз го наричам Лигости.
4
2
 
8
 
! Отговори
Герберуха: преди 1 година
Аз съм щастлив в ГРОБландия нямам причини да се депресирам!!!!!!
3
3
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
То ако те слушаме тебе ще трябва на всеки ъгъл да виси по некой обесен, и без това самоубийци колко щеш.
2
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Депресията се лекува с въже. После ще сте в Елисейските полета, диви и щастливи. Действайте...
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свами Шивананда ... много голяма глупост е казал .
Нека ти е лошо , после ще ти стане ясно защо ...
Това е *** простотията .... няма такова нещо всяко зло за добро !
Лошото си е лошо ... и никога не се компенсира .
То си е като приказката бой и е.не не се връщат .