4-те стъпки, с които може да бъдете по-щастливи

Гледайте на живота си като на низ от приятни преживявания
Обновена: 14 дек 2018 08:58 | 14 дек 2018 08:40, Михаела Лазарова
4
4-те стъпки, с които може да бъдете по-щастливи
Снимка: Istock

Животът може да е хубав и лош едновременно. Той има своите тъмни и светли страни, които непрекъснато се редуват, а понякога съществуват в една обща неразделна и едновременна действителност.

Колкото и трудности да ви поднася съдбата, на каквито и изпитания да ви подлага е важно да не се поддавате на негативните мисли. Гледайте на живота като на низ от приятни преживявания, които предстоят, независимо дали в момента нещата не вървят по вашия план.

А междувременно се опитайте да направите живота си по-щастлив с тези прости стъпки. Те ще ви помогнат да погледнете и почувствате по-осезателно неговата положителна страна.

Поемете контрол над емоционалната си нагласа

Вероятно не сте се замисляли, но реакциите и мислите ни до голяма степен контролират нашите навици, онова, което ни се случва на практика. За да промените случващото се в положителна посока, променете нагласата си.

Например, когато сутринта рано будилникът ви звънне не ставайте с мисълта, че светът е свършил, защото отново е понеделник, по дяволите. Вместо това станете, усмихнете се, отместете завесите и дайте път на светлината. Помислете си, че е дошъл нов прекрасен ден, в който ще ви се случат още повече прекрасни неща именно защото сте станали толкова рано и ще имате повече време да им се насладите.

Всичко е до програмиране на съзнанието. А след това Вселената приема тези позитивни вибрации и отвръща със същото.

Запомняйте позитивните думи

Когато говорите с някого, слушате телевизия или радио, ставате свидетел на нечий разговор или дори се карате с някого, опитайте се да запомните само хубавите, положителни думи, които ухото ви долавя. Запомнете поне 3 и си ги повторете.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отдавна е в основите на една от големите религии: страданието е плод на нашите желания. Когато желанията съответстват на възможностите ни, сме щастливи.