10-те стратегии за отглеждане на щастливи деца

Възпитанието е начинът да подготвим децата си за всичко
18 дек 2018 08:30, Михаела Лазарова
3
10-те стратегии за отглеждане на щастливи деца
Снимка: istock

Всеки родител иска най-доброто за детето си. Възпитанието е начинът да подготвим децата си за всичко, което ги очаква в бъдеще в живота.

Но за да го направим по възможно най-добрия начин, трябва да имаме някои специални стратегии, които да работят в тази посока.

Кои са родителските практики и решения, които да приложите, за да отгледате и възпитате щастливи и способни да се справят в живота деца?

1. Насърчавайте играта на открито

В модерното ежедневие на децата широко застъпени са компютърните игри. Те могат да бъдат и полезни, тъй като някои от тях развиват компютърните умения на децата и логическото мислене. Само на тях обаче не може да се разчита за формиране на личностните характеристики.

За тази цел най-развиващи и полезни са игрите навън с други деца. Така малчуганите усъвършенстват социалните си умения, двигателната си култура, характера си.

2. Ограничете времето пред телевизора

В това число влиза и времето пред компютърния екран. Прекалено дългото прекарване пред телевизора и компютъра не се отразява добре на психическото състояние на детето. Според изследване от 2018 година, публикувано в списание Emotion, децата и младежите, които прекарват по-малко време пред телевизора и в интернет имат повече време за дейности в социална среда, което ги прави по-щастливи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
54 преди 5 години
И защо не пуснете една статия "10 стратегии за отглеждане на възпитани деца". За един приятел питам.