Коледни традиции: Вълшебства от цял свят

Можем да почерпим чудесни идеи за трапезата, храната...
21 дек 2018 22:40, Михаела Лазарова
5
Коледни традиции: Вълшебства от цял свят
Снимка: istock

Коледа е времето, в което не само декорираме дома си, но трескаво се подготвяме за изпълнението на традициите, с които сме свикнали и които са ни предадени от нашите родители, баби и дядовци. Всеки народ има своите традиции. Това прави света още по-цветен и забележителен.

Хубаво е да спазваме българските обичаи, но хубаво би било и да погледнем и към интересните традиции на другите народи. Можем да почерпим чудесни идеи за това какъв нов обичай можем да възприемем от тях, за да направим Коледата още по-вълшебна.

Календари, пълни с бонбони и шоколад като в Германия

Тази традиция вече е превърната в международна от шоколадовата индустрия. Календари с бонбони се продават и у нас. Ако все още не сте зарадвали децата си с такъв предколеден подарък, направете го. Вълшебството на този германски обичай възбужда още повече трепета в очакване на Коледа, защото съдържа 24 квадратчета, декорирани с различни картинки и съдържащи шоколадче. Така детето ще отброява дните до Коледа, а очакването на празника ще бъде още по-трепетно.

Зимно почистване като в Ямайка

Освен пролетното почистване, което е обичай в цял свят, ямайците се събират преди Коледа и цялото семейство усърдно почиства жилището основно. Чак след това започват да украсяват дома.

Изпращайте писма от Дядо Коледа като във Франция

Пер Ноел, както французите наричат Дядо Коледа е централна фигура в тази магична традиция. Френското правителство се отнася много сериозно към Коледа. Затова специални служители имат за задача да отговорят на всички писма, изпратени до белобрадия старец. Така магията на Коледа заживява във всяко детско сърце. Прекрасна традиция!

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според,,евро ценностите''това ми прилича на класическа шведска тройка