5 начина за здравословно хранене по празниците

Хапвайте по малко, не се поддавайте на изкушенията
22 дек 2018 14:15, Михаела Лазарова
3
5 начина за здравословно хранене по празниците
Снимка: pexels

Преяждането и прекаляването с тежки, калорични и мазни храни по време на коледните и новогодишните празници е нещото, което ни се случва всяка година отново и отново. Ако тази година сте се зарекли да не допускате тази грешка пак, а и ако сте започнали да следвате здравословен режим на хранене, не се поддавайте на изкушението.

Можете да седнете на празничната трапеза без да нарушавате правилата си за хранене и без да злоупотребявате с количеството и вида храна. Ето как:

Хапнете преди да отидете на гости

Независимо дали ви очакват на гости за празниците или вие ще посрещате близки и приятели, винаги похапвайте нещо полезно и питателно преди същинската вечеря. Така ще се предпазите от преяждане.

Хидратирайте се

Никога не ходете на парти или на вечеря прекалено гладни. Пийте повече вода, която да заеме част от стомашния ви обем. Така също ще се предпазите от поглъщане на твърде големи количества храна. Освен това добре хидратираният организъм храносмила по-добре погълнатите ястия, което помага за запазване на фигурата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и какво значи "здравословно", в предвид ***, който продават на пазара? светещите в тъмното плодове и зеленчуци? месо от мутирали животни? колбаси с всичко друго, но не и месо?
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на балканския селянин не можеш му даваш акъл по този въпрос. Той чака празниците за да се наплюска като животно и да се напие като такова.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яденето на суджуци тази година ще ви донесе кармичен берекет, власт и дебели кармични комисионни.