Как да се справите с преяждането по празниците?

Всяка година си обещавате, че този път ще се въздържате, но...
22 дек 2018 18:54, Екип на Tialoto.bg
13
Как да се справите с преяждането по празниците?
Pixabay

Коледните празници са изпитание не само за психиката ви, но и за стомаха. Всяка година си обещавате, че този път ще се въздържате и няма да преяждате, но уви, честите гостувания и вкусните ястия не ви дават тази възможност. Проблемът е, че после се налага да минавате на зверски диети, за да закопчаете свободно дънките си. 

Опитайте и тази година с обещанията за разумно хранене, като този път ще имате план за действие:
 
1. Започнете с пречистване. Не чакайте до Коледа, а започнете от утре деня с чаша топла вода и малко лимон в нея. Тя пречиства черния дроб, червата, помага за изхвърляне на излишните течности, прави средата алкална и в добавка дава на тялото витамин С и електролити.

2. Дръжте поне закуската да е здравословна. Дори да ви чакат семейни събирания и партита, те няма да стартират сутринта, така че можете да си осигурите поне едно здравословно хранене за деня. Може да опитате със смути, пълнозърнест тост или омлет. Те ще ви заситят и ще дадат важни хранителни съставки на тялото.

3. Намалете захарта. Опитайте със натурални заместители като стевия, кокос, мед или рожков. Естествените подсладители са полезни за тялото и съдържат по-малко калории от рафинираната захар. Те не влияят негативно на нивата на кръвната захар и се обработват по-лесно от организма.
 
4. Малък детокс. Дайте почивка на стомаха си дори и за ден. Минете на сокчета, чайове или плодове (без банани).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Шибан полу-чужденец преди 5 години
като не 100%-ов българин генетично и културно, наистина контраста между оплакването и мизерстването и необяснимо обилните и препълнени софри когато настане времето е феномен сам в себе си
7
2
 
2
 
! Отговори
Бай Ганя преди 5 години
ще учите вие как се яде инпие?! Хахаха, *** сега изколва прасета, телета какво хване...софри се редят, бъчви с вино се пресушават, йедини и пийени по цели дни и само до козета се ходи да се разтвари татрата. *** пари нема но по празниците товари количките с манджурлак и пиене ако ще и да е на кредит...после ще му мисли, като му дойде времето! То и за това сме на първо място по сърдечно-съдови заболявания и хипертония! Като има празник, се яде и пие като че ли света свършва на другия ден!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко затова Ви вдига данъцитеда не Ви остават пари за много еденевидими резултати
5
0
 
4
 
! Отговори
Греек преди 5 години
Споко. Няма нито преяждане нито препиване. Спете спокойно. Яде се и се пие умерено.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
напийте се.после няма да ви се яде.
3
1
 
28
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Знаете ли как ще се справите?? Ами просто не яжте като за последно. На другия ден също е ден, и пак ще ядете. Не пълнете количките с ядене и алкохол, от преяждане и препиване хаир няма. Ето това, просто не яжте като невидяли.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дупетатите да дадът съвети! Те са професионолисти
1
10
 
11
 
! Отговори
Извадения мъдрец преди 5 години
Извадете си мъдрец 1-2 дни преди това! ;)