Празници, приятели, подаръци... Как да ви стигнат парите?

Всичко започва с един прост списък… да не се охарчите
22 дек 2018 11:40, Екип на Tialoto.bg
11
Празници, приятели, подаръци... Как да ви стигнат парите?
Pixabay

Коледните и Новогодишни празници носят много настроение и положителни емоции, но също така може да нанесат големи щети на бюджета ви, ако не вземете мерки навреме.

Не е нужно да намалите подаръци и да отказвате покани, за да не се охарчите. Всичко започва с един прост списък… 

1. Направете план на бюджета и се придържайте към него
 
Правенето на бюджет само привидно е страшно занимание. На практика трябва приблизително да предвидите колко ще харчите за подаръци, колко за храна, колко за украса и т.н.
 
2. Започнете с подаръците от по-рано
 
Разходите за подаръци не са малки, особено ако ви дойдат накуп. Можете да избегнете това, ако не чакате последния момент, а вече сте започнали с покупката на част от тях.
 
3. Подарявайте умно
 
Скъпото, не винаги е желано! По-добре проучете какво искат вашите близки и приятели, за да не правите необмислени покупки. Можете и да разгледате какво неразопаковано притежавате у дома и може да ви влезе в страхотна употреба в тази ситуация.
 
4. Не попадайте в капана на намаленията и разпродажбите
 
Хубаво е да се възползвате от тях, но те не са червен петък, така че се придържайте към списъка с нужните неща и не се изхвърляйте излишно, само защото нещо е намалено.
 
5. Домашно, вместо купешко
 
По-добре да празнувате у дома, отколкото да посещавате ресторанти с надути цени. Не само, че за потенциално изхарчената сума навън, можете да направите вкусно и богато меню за повече души, а и така ще сготвите неща, които обичате и които на другия ден да консумирате отново.
 
6. Подготовка за новогодишната нощ
 
Препоръчваме ви да не чакате последния момент, за да решите къде да посрещнете новата година. Колкото повече чакате, толкова повече ще се охарчите. Планирайте от по-рано, особено ако ще празнувате в друг град или държава и ще съчетаете със ски или други активности.
 
Още съвети за пазаруване по празниците четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
добре, че съм се заземил, като съм си потопил краката в леген с хладка, солена вода, че инак цензурата щеше да ми разкаже играта...
7
1
 
10
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
шокиран съм от съветите: аз очаквак следният минимум за това, как да ни стигнат парите:1. отгледайте си един голяяям гъъъз!2. преименувайте се на кардашиян3. снимайте голееемия си и широк гъъъъз4. разпратете снимникте по медиите.5. а сега, харчете на воля!
6
0
 
6
 
! Отговори
Бишу преди 5 години
Българина е ларж той не се притеснява за пари, той си е азиатски хан, много ларж, много биг мен
5
0
 
13
 
! Отговори
лили преди 5 години
празниците съвсем не са за това да се тъпчем и напиваме, и да подаряваме обикновени ***, а съвсем нещо друго......
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който те уважава и обича те обича и в делници и по празници 365 дни в годината!
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цяла година ви лазят по нервите умишлено и целенасочено и един ден в годината лицемерно да ви покажат обичта си и уважението към вас! Не сте лъжица за тяхната уста!!! Да им е за урок.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скарайте се с всички и ще си спестите пари за подаръци.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да ми стигнат парите ли? Нито ще празнувам Коледа и Нова година, нито ще каня приятели. Това са най-обикновени дни за мен, а аз такива зимни дни ги посрещам с домашно вино, винен кебап, домашна ракийка и туршийка. Аре наздраве, а балъците да дават по 150 лева за куверт на някоя вмирисана кръчма по нова година.