Как да подредим красиво празничната трапеза?

Всяка една маса се нуждае задължително от декорация
24 дек 2018 11:15, Михаела Лазарова
2
Как да подредим красиво празничната трапеза?
Снимка: pexels

С наближаването на коледните и новогодишните празници тече трескава подготовка. Купуваме подаръци, украсяваме дома, елхата, обмисляме менюто за празничната трапеза. Когато сме готови с всички приготовления остава да помислим как точно да подредим масата. Това е от значение не само за празничното настроение, но и за спазване на традициите.

Какво е важно да знаем, когато подготвяме празничната трапеза?

Покривка

Когато оформяме масата за посрещане на празника, независимо дали е Бъдни вечер, Коледа или Нова година, е особено важно да започнем с покривката. Тя трябва задължително да е безупречно изпрана и изгладена.

Помислете с какви съдове разполагате. Ако са светли, можете да подберете тъмна покривка и обратно. Контрастът е препоръчителен. Избягвайте твърде тъмните цветове и шарените десени, както и черното, тъй като не са особено подходящи за тези светли празници, изпълнени с настроение.

Покривката трябва да е достатъчно голяма, за да покрие цялата маса и да стигне до коленете на седящите около нея. Ако се притеснявате от петна и попадане на храна върху покривката, добавете подобаващи подложки за чинии.

Съдове и прибори за хранене

Ако държите на етикета за подредба на трапезата, може да я направите да изглежда още по-изискана, като подредите съдовете и приборите правилно. Започнете от подложните чинии. Върху тях подредете съдовете за основното и купата за супа.

Отдясно се поставят лъжицата и ножа, като ножът е с острието навътре. Вилицата се поставя отляво на чинията. Ако сте предвидили лъжица за десерт, поставете я откъм горната страна на чинията.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
агитпроп преди 5 години
Коледа не е раждането на Христос, а е празника на търговците. Мотото е: купувай, купувай и купувай! Капитализма се държи на консумацията. Купувайки подаръци на твойте ближни, ти купуваш любовта им. Която, очевизно е продажна. Купувайте по един подарък, купувайте по два подаръка, купувайте без да мислите, влезте в покупателен транс и купувайте!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живее Православна България!