6-те начина да се справите с отхвърлянето

Трансформирайте неодобрението по позитивен начин
10 яну 2019 23:00, Михаела Лазарова
7
6-те начина да се справите с отхвърлянето
Снимка: Istock

Отхвърлянето както в любовния, така и в социалния или професионалния живот могат да бъдат наистина болезнени. Никой не иска да бъде отхвърлян и отблъскван, но това за съжаление се случва често. Понякога човек се чувства толкова наранен, сякаш раните никога няма да заздравеят.

За да се справим по-лесно трябва да знаем едно важно нещо – отхвърлянето е напълно нормално и се случва на абсолютно всички. Дори да ви се струва, че някои хора биват харесвани от всеки, това не е така.

Хората със силен характер, които рядко губят стабилна почва под краката си обикновено се справят с отхвърлянето по-лесно от останалите. Какво можем да научим от тях? Как се справят те с това изпитание?

Те разбират истинската причина за отхвърлянето

За да приемем отхвърлянето без да пострадаме психически и емоционално от него, трябва да умеем да анализираме ситуацията и собствения си характер. Силните и рационални хора умеят да се сблъскват стоически с отхвърлянето, защото не го приемат задължително като най-голямото бедствие на света, а се вглеждат в причините това да се случи. Понякога не са лицеприятни, понякога е трудно да осъзнаеш, че грешката може наистина да е в теб, но това помага за изграждането на силен и стабилен характер.

Те приемат, че просто така е трябвало да се случи

За добро или лошо, отхвърлянето е нещо, което така или иначе се случва. Невинаги е в силата и възможностите на човек да промени това. За да го преодолеете по-лесно, приемете случилото се, извлечете своите заключения и се учете от преживяното. Най-важното е да наричате нещата с истинските им имена, а не да се самозалъгвате.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Този филм: Много вярно! Когато си си самодостатъчен си по-силен. Няма как друг да те срине, защото като се случи опит за нещо подобно махаш с ръка, усмихваш се и си казваш:"Майната ти, глу....о!" И продължваш напред към новите неща пред теб. Тва тия депресии, че някой не те бил харесал и оценил... Тва, все едно сме на 15 години. Който ме оцени и аз го оценям, който не - пътя!
5
0
 
4
 
! Отговори
г преди 5 години
Мен не точно ме отхвърлиха, ами почти всички бяхме като на конвейр, което ме отврати и аз лично избрах да се абстрахирам от собствените си чувства и личността, която ги е породила. Което е доста трудно и болезнено.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До този филмЕвала!!!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какви са тия *** статии....
2
1
 
22
 
! Отговори
Този филм преди 5 години
съм го гледал вече и отдавна,отдавна съм минал по-тези пътеки?!?Към днешна дата съм сам,като вълк единак,но по-добре сам,отколкото зле придружен!?!Не искам,мечтая, желая някой си или никой си, да ме обича или не обича,харесва или не харесва,одобрява или не одобрява,камо ли отхвърля или не отхвърля,след като вече един път съм бил използван,предаден и изоставен в най-трудният момент от живота си?!?Сега съм си самодостатъчен и предостатъчен,такъва,какъвто съм си-сам,спокоен,свободен и независим !?!
1
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Отхвърлянето както в любовния, така и в социалния или професионалния живот могат да бъдат наистина болезнени."Да, ако ти е къс, грозен си и изключително *** - не само отхвърлянето ще е болезнено ами и самото съществуване като цяло...