Умения, хъс... Как да успеете на интервю за работа

Не се страхувайте да покажете открито истинското си "аз"
14 яну 2019 08:15, Михаела Лазарова
7
Умения, хъс... Как да успеете на интервю за работа
снимка: Istock

Всеки, който търси нова работа иска да я открие, колкото се може по-скоро. Най-добрият начин да спечелите желаното професионално място е да се представите подобаващо на интервюто за работа. Оказва се, че това не е никак лесна задача.

Много кадърни хора с добри умения, талант и хъс се провалят още на стартовата линия заради неподходящи отговори на въпросите на интервюиращия.

Създаването на погрешно впечатление за вас може да ви затвори професионални врати без да подозирате.

Как да се представите добре на интервюто? Кои са препъни камъните, за които да внимавате?

Ето няколко съвета, които ще са ви от полза в откриването на ново работно място.

Проучете добре компанията, в която кандидатствате

Много лошо впечатление би направило, ако отидете на интервю и от отговорите ви си проличи, че изобщо не знаете нищо за фирмата или компанията, в която сте подали своето резюме. Съществена част от доброто представяне на интервю за работа е не само излагането на вашите най-силни професионални и личностни черти, но и заинтересоваността ви към работното място, целите и задачите, които фирмата си поставя, естеството на работа, историята на компанията и онова, което ви е привлякло в нея.

Знайте добре кои сте и как да се представите по най-добрия начин

За да се предпазите от неудобни ситуации трябва да сте наясно със себе си, с талантите си, със силните си страни. Така ще ви е по-лесно да се представите в най-добрата светлина пред интервюиращия и ще увеличите шансовете да бъдете наети на желаната позиция.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
ПрограмистЪт преди 5 години
Напоследък на интервюта се чудят как да не ми задават въпроси ,само защото са ме харесали на ниво CV.Само чакат да кажат колко пари искам и в повечето случаи са готови да ми ги дадат.Просто се насочете към професии където търсенето е много по-голямо от предлагането.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време е имало търговци на роби които като са продавали робите са хвалели стоката. Сега при деморацията стоката сама трябва да се продава, робите да убедят господарите, че могат и са готови всичко да правят за конкурентно заплащане само и само да ги наемат.
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На интервюто за работа се успява, като умееш да се надлъгваш с работодателя. Той вика условията на труд са добри, а ти му викаш, че си работлив и че не те плаши работата.
3
0
 
11
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Без комплекси! Това са две страни, които търсят удовлетворение на собствените си цели за развитие. Ако потенциялният работодател не отговаря на този профил, провежедащите събеседване се държат непрофесионално, то вече е ясно, какво ви чака занапред под подобен флаг. Сега, случва се работодателят (не човек просто, а екип), да са си съвсем на място, но някоя сeлска пръчкa, яйчарка, да го играе биг бос и нещата закучват. Затова, знайте си цената, но и не хуквайте с културоложка диплома за химици...
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българския работник провежда интервю с кандидат работодателя като го пита предлага ли 2000 4000 стартово нето заплата ако каже,че предлага 500 800 бруто към следващия кандидат работодател в чужбина
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такова нещо като подмазване и като интервю питайте тоя дет търси персонал дали е съгласен да даде голяма стартова заплата от хиляди нето ако ви предлага 500 600 бруто му кажете да си търси