Боли, много боли... 8-те етапа на разбитото сърце

Как се възстановяваме след тежка раздяла? Вижте!
17 яну 2019 23:00, Михаела Лазарова
19
Боли, много боли... 8-те етапа на разбитото сърце
Снимка: Istock

Нека си го кажем, разбитото сърце боли! И то много. Приключването на една любовна връзка, съпроводена с редица разочарования, може да ни подейства разрушително физически и емоционално. Понякога успяваме бързо да се възстановим, но в някои случаи се налага да изминем 8 етапа на възстановяване, вижте кои.

Етап 1

Отказ. Първото нещо, с което се сблъскваме е това, че отказваме да приемем, че нещата са приключили. Отказваме да променим социалния статус в социалните мрежи, водеща снимка в телефона ни, на която сме с бившия си партньор, не споделяме, че вече не сме обвързани. Някъде дълбоко в себе си сме убедени, че това не е краят.

Етап 2

Заслепяващ гняв, който изпитваме към света, него, случващото ни се. Търсим по-често съветите и утехата на приятелите и семейството. Разказваме отново и отново ключови моменти от връзката ни, преглеждаме фактите, пишем гневни съобщения или блокираме по всякакви канали възможността да комуникираме с бившата си половинка.

Етап 3

Усамотяване и непрекъснат плач. Нуждаем се от време, в което да бъдем само със себе си и емоциите, които се случват в нас. Безсънието е чест нощен гост, а сълзите често са му компания.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз днес бях отиртнат за пореден път. Не че не беше неочаквано, но усещането е гадно. Не изпитвам отрицание, нито гняв, а просто съм тъжен и уморен. Обвинявам само себе си за допуснатата грешка. Обиковен човек съм, който не притежава кой знае какви умствени качества и финансови възможности, а да не говорим за физически такива. Но в едно съм сигурен, че тази вечер ще се напия до безпаметност.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-долу 5 е писал глупости. После спори с някого, без да разбира за какво му говорят хората.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо вярно за тези етапи.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Синдромът Ромео и Жулиета удря съвсем млади, свръхемоционални, неопитни в любовта хора. Много е важно в такива моменти да имаш опора до себе си, иначе последствията може наистина да са фатални. Не по-малко страшно е да погребеш половинката си, принципът клин клин избива не при всеки сработва. Не може до всеки да прикрепиш психолог. Единствено вярата в Бог и пребиваването в една общност от сродни духом хора може да те съхрани. Останалото е самоизмама.
12
1
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
....... Добре, че е котката, фикусът и вибpaтopът, викаш...
11
7
 
5
 
! Отговори
Печения преди 5 години
Най добре се забравя, като веднага си поръчате жрица на любовта и вече не ви пука за бившата.
10
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, времето лекува, но ако имаш сърце и си чувствителна личност, винаги сърцето ще плаче по голямата ти любов!Преди 20 години и аз имах голямата любов! От тогава до сега съм имал няколко връзки, сега жена и дете, но постоянно си спомням, връщам се, сънувам я често, обвинявам се, а колоо съм плакал само аз си знам! Да, продължих напред, но не мога да забравя като някои хора, които им е все тая! Явно съм много чувствителна натура!
9
7
 
3
 
! Отговори
шаман преди 5 години
Живота всичко лекува
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не който са обичали, а когото са обичали.
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами човек инвестира в партньора си. Най-скъпата инвестиция - ВРЕМЕ. Не може някой да те лъже и да ти ограби времето.
6
3
 
8
 
! Отговори
От 4 преди 5 години
Ами точно убийците разсъждават така. В смисъл: "инвестирал съм в теб, ти си егоист, лицемер и предател и си ми вещ и ще те убия". Точно против такъв манталитет говорех. На тотално обсебващи хора, които изграждат в представите си омраза срещу човек, който са обичали и егото не им позволява да преглътнат, защото мислят че притежават вещ. Те раздават присъди през собствената си призма на обидени хора, че еди кой си е егоист, лицемер и предател. А е само в главите им.
5
9
 
13
 
! Отговори
И аз да довърша преди 5 години
А може би пък нямаш сърце, щом всичко за теб е просто инвестиция. Чувствата на хората се менят. Те не може да са предмет на сделка: "Виж, аз инвестирам в теб и за това ще ме слушаш цял живот, защото иначе си губя времето. А ако не е както ислам или пък някога спреш да ме обичаш си мицемер, егоист и предател". Ако така мислиш по-скоро си търсиш някаква вещ, а не приятел/ка.
4
14
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
А какво е егоист, лицемер и предател. В твоите очи е едно, в чуждите друго. Истината не е обективна. Истината е субективна. За един е една, а за друг е друга. Човекът, който за теб е егоист, лицемер и предател за друг не е. А, щом мислиш така за него, така ще мислиш и за другите. Явно се мислиш за непогрешим/***.
3
4
 
24
 
! Отговори
И да довърша преди 5 години
Не искаш да те изоставят по грозен начин, след като си инвестирал(а) време и чувства в една връзка?На първо място, ти си дай сметка, когато започнеш да се виждаш с някого, какво смяташ да вложиш в това познанство и дали другият човек не разчита на нещо повече?Ако очакванията му са по-големи от това, което си решил(а) да му дадеш, по-добре прекъсни отношенията преди да са се задълбочили и преди човекът да е започнал да си прави планове.Не прави другиму това, което не искаш да ти причинят на теб
2
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, което е описано в материала е чиста загуба на време и натоварване на психиката.Усетиш ли, че човекът до теб е егоист, лицемер, предател, изобщо не се занимавай повече с него. Не си въобразявай, че той/тя ще се промени с времето. Само те използва и не чувства никакъв ангажимент към теб, защото ангажимент не означава непременно предложение за брак. Ангажимент е, когато започнеш да се срещаш с някого - дължиш уважение и лоялност на това лице, а как ще се развие връзката ви, ще покаже времето
1
3
 
11
 
! Отговори
Младеж преди 5 години
Не моа ши са разплача...