7 неща, за които е добре да преговаряте на работа

И вместо стрес, работата ви да се превърна в... песен
21 яну 2019 08:30, Михаела Лазарова
4
7 неща, за които е добре да преговаряте на работа
Снимка: pexels

Интервюто за работа може и да не е най-удобният момент да уговорите абсолютно всички клаузи, по които бихте желали да работите, както и ползите, които бихте могли да извлечете от новото си работно място, но това не означава, че не можете да преговаряте за основните сред тях.

С течение на времето новото ви работно място може да бъде превърнато в мотивиращо, приятно и комфортно място, което да ви носи удовлетворение, а не само стрес.

За целта е необходимо да знаете как и за какво да преговаряте. Не всички работодатели мислят за всички малки компоненти на комфорта на своите служители, пък и всеки човек има своите индивидуални нужди.

Ето защо можете да си позволите да говорите с ръководителя си за нещата, които бихте искали да ви бъдат осигурени, за да можете да изпълнявате служебните си задължения по-качествено и бързо.

По-висока заплата

Един от най-трудните разговори, които много хора се притесняват да водят, е за повишение на заплатата или искането на по-високо заплащане още на интервюто. За да имате самочувствие да го направите, трябва да познавате много добре силните си страни и адекватността на квалификацията си. От значение са и постигнатите успехи на съответното работно място.

Като вземете предвид всички тези аспекти на вашата професионална личност можете с гордост да поискате по-висока заплата.

Повече дни отпуск

Ако имате своите съображения за свободното време, бихте могли да преговаряте с шефа си за повече дни платен или неплатен отпуск, като съгласувате това със заплащането. В определени случаи работодателите биха се съгласили, ако определена част от заплащането ви бъде орязана или часовете на заетост намалени. Всичко това подлежи на преговори.

Повече повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


4
Още по темата: отпускРаботаЗаплата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
ПрограмистЪт преди 2 месеца
Съвети за интервю за работа:

Хващате първата обява за работа за програмисти. Отивате на интервю.
Казвате ,че знаете от кое копче се включва.Като бонус може да посочите и escape бутона.

Искате 3000лв чисто заплата. Ако знаете къде е escape бутона искате 3500.

Чакате два дни и ще ви се обадят за договор.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 1

Казваш, че работата не можела да се превърне в песен, ако не си роден за нея.
Обиколи институтите на БАН, за да се увериш, че не си прав. Дори нещо повече, вместо само да обикаляш, за да се убедиш, че в част от тях се ходи само веднъж седмично, иди в онези институти, които "изследват" проблеми, близки до твоята специалност и се престори, че уж си дошъл за консултация. Ще се убедиш, че част от "учените" са на нивото на гимназист с успех добър (4). Но в БАН са намерили връзки.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тук става дума обаче за брак, жената гледа на брака като на интервю за работа с елементи на съдружие, и след това да се разведе.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никоя работа не може да се превърне в песен, ако не си роден за нея. Особено пък що се отнася до наемния труд. Родените за определена работа са милионна от народонаселението на планетата и обикновено им викат майстори или гении. Всичко останало или гледа да се нареди на топло местенце или работи с нежелание и дори отвращение.

Полезни храни за здравето на всеки орган
Полезни храни за здравето на всеки орган

Полезни храни за здравето на всеки орган

Исторически успех: Млад български учен спечели стипендия от 250 хиляди долара
Исторически успех: Млад български учен спечели стипендия от 250 хиляди долара

Исторически успех: Млад български учен спечели стипендия от 250 хиляди долара