7 неща, които се случват в тялото, докато сънуваме

Сънищата вървят в синхрон с още куп други функции на тялото
22 яну 2019 10:52, Михаела Лазарова
4
7 неща, които се случват в тялото, докато сънуваме
Снимка: pexels

Питали ли сте се някога какво точно се случва в тялото ви, когато заспите? Този въпрос терзае учените много отдавна. Провеждат се всевъзможни изследвания, за да се разгадае този тайнствен процес в организма, който изпълнява толкова много функции.

Според Международната асоциация за изследване на сънищата всички хора сънуват, дори да не помнят. Сънуването е естествена част от съня. Дори да ви се струва, че не сънувате, че спите прекалено дълбоко и имате усещането, че са минали 10 минути, откакто сте заспали, а пък вече е сутрин, през това време със сигурност сте сънували.

Оказва се, че сънищата вървят в синхрон с още куп други функции по време на съня. Телата ни правят много, докато сънуваме.

Потрепване

В първата фаза на съня тялото се намира между будното състояния и заспиването. Очите се движат, докато тялото бавно започва да се подготвя за среднощната си почивка.

Мускулите започват да се отпускат и да потрепват. Понякога може да ви се стори, че сякаш падате от леглото. Това са така наречените хипнотични конвулсии. Невинаги човек осъзнава какво точно изпитва. В много случаи спящият не подозира, че потрепва с очи и мърда с ръце или крака.

Губите усещането за обкръжение

Втората фаза от цикъла на съня е потъването му в по-дълбоки дебри, където мозъкът изключва някои свои функции, една от които е пространствената ориентация. Тя е нужна само през деня, когато тялото се движи. В този момент човек изпитва редуване на по-бързи с по-бавни мозъчни вълни и импулси. Възможно е да се почувствате дезориентирани, ако внезапно бъдете събудени в тази фаза от съня.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: тялосънищасънуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
15
 
! Отговори
Нерез преди 5 години
На тази девойка на снимката докато сънува, много интересни неща могат да и се случат ... на батяяя ...