6 знака, че напрежението е изместило любовта във връзката ви

Постоянно бивате критикувани
0
6 знака, че напрежението е изместило любовта във връзката ви
Снимка: Istock

Ако във връзката няма баланс във всичките му аспекти – емоционален, психически, ценностен, енергиен, единият от партньорите започва да губи увереността си, губи подкрепата и усещането за обич и одобрение от страна на другия.

Когато балансът е нарушен, във връзката трайно се загнездва напрежението, тревожността, липсата на обич. Насъбират се гняв, тъга, разочарование, пренебрежение, които водят до ужасни конфликти.

Кои са признаците, че динамиката на напрежението във връзката е достигнала пика си?

Единият от вас взима всички решения

Независимо дали става въпрос за важни решения или някакви ежедневни битови дреболии е от огромно значение заедно да решавате как да действате. В противен случай единият се чувства потиснат, пренебрегнат, сякаш неговото мнение никога не е от значение и най-лошото – никога не е вярно и точно.

Чувствате се сами

В здравословната връзка и двамата партньори трябва да се чувстват оценени и забелязвани. Ако партньорът ви пренебрегва по всякакъв начин – физически, емоционално и при взимане на решения, нормално е да се почувствате сами и самотни.

Постоянно бивате критикувани

Критиката е необходима, когато е градивна или има за цел да предпази, да насочи към правилна посока. Но тя не трябва да е постоянна, безпочвена, целяща да уязви. Непрекъснатата критика за всяко дребно нещо в ежедневието предизвиква нагнетяване на гняв, ярост и разочарование както към партньора, така и към себе си и околния свят.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари