Как да спрете чуждите отрицателни емоции?

Напомнете си, че чуждите емоции не са ваши
21 фев 2019 22:12, Михаела Лазарова
1
Как да спрете чуждите отрицателни емоции?
Снимка: istock

Емпатичните и чувствителни личности преживяват всичко много по-цветно и силно. Те са склонни да абсорбират всяка чужда емоция, за жалост и негативните. Това ги излага на много повече риск в сравнение с хората, които бихме нарекли „студени“ личности. Ако сте емпати и понякога ви тежат чуждите отрицателни емоции, вижте как да спрете да ги абсорбирате.

Поставете етикет върху тях

Можем ли да поставяме етикет върху емоциите? Да! Когато видите човек, който постоянно ви се оплаква, мрънка, припомня ви лоши за вас моменти, поставете му етикет „стрес“. На следващата среща си припомнете какъв е неговият етикет. Действайте като с вредните храни в магазина, подминете любезно, без да се задържате в разговори.

Направете крачка назад

Стресът се натрупва бързо. Не позволявайте това да се случи, а си дайте малка почивка. Разходете се, отидете на спа, сауна, спортувайте, изпийте чаша чай...

Обградете се с позитивност

Това е много важно, особено в нашето динамично ежедневие, в което стресовите ситуации са навсякъде. Колкото повече изграждате положителните енергии, толкова по-малко ефективни ще бъдат отрицателните. Едната отменя другата.

Повече по темата  може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари