Какво не бива да перете в пералня?

Има някои дрехи и платове, които е по-добре да перете на ръка
20 мар 2019 17:15, Михаела Лазарова
6
Какво не бива да перете в пералня?
Снимка: Istock

Най-лесно е да хвърлите всичко в пералнята и тя да свърши останалото. Единственото, което се иска от вас е да сортирате прането по цветове и вид на тъканите, за да съобразите програмата за пране. Да, но не е толкова лесно. Има някои дрехи и платове, които е по-добре да перете на ръка, за да не ги увредите. Ето кои са те.

Дрехи с пайети и обшивки

Дрехи, които имат пришити камъчета, перли, пайети или други релефни детайли е добре да бъдат изпирани на ръка и то без да се изстискват и усукват. Това може да увреди апликациите и украшенията, което може да доведе до съсипването на дрехата и обезсмислянето на нейния ефект. Ако все пак държите да перете машинно тези дрехи, слагайте ги в торбичка за пране, която да ги предпази и изключвайте центрофугата.

Възглавници с мемори пяна

Мемори пяната е специфичен изкуствен материал, който променя и възвръща формата си след употреба. При машинно пране обаче тя може да се увреди по начин, който да ограничи нейните функции. Това ще я направи неизползваема.

Текстил с полепнали по него запалими вещества

Ако искате да изперете работен мъжки гащеризон или някаква друга дреха или плат, по който има следи от бензин, масло, алкохол или друго запалимо вещество, не го правете в пералнята. Преди да го направите първо изперете на ръка с препарат против петна или обезмаслител. Чак след това хвърлете дрехите в пералнята.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
децата ... повръщат от много въртене!!! не правете това у дома си
3
0
 
2
 
! Отговори
питанка преди 5 години
Душата ми ?
2
0
 
5
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
мебели и порцеланова посуда..
1
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Пари.